Anahtar Kelimeler:

Çerikli'de Seçim Var

Çerikli

 Anlaşmaya vardılar

Geçen hafta vefat eden Çerikli Belediye Başkanı Ömer Sakarya’nın yerine başkanlık için bugün seçim yapılacak. Seçim öncesi meclis üyeleri bir toplantı yaptı.

Başkanlık seçimi olacak

Çerikli Belediyesi’nde başkanlık için bugün seçim yapılacak. Geçen hafta vefat eden belediye başkanı Ömer Sakarya’nın yerine ilçe belediye meclisinde seçim gerçekleştirilecek. Belediye başkanlığına bir haftadır 1. meclis başkanı Veysel Sezgin vekalet ediyordu. Bugün ilçe belediyesi meclis salonunda Kırıkkale Valiliği ve Kaymakamlık gözetiminde başkanlık seçimi yapılacak. Belediye meclisinin 7 meclis üyesi bulunuyor. Üyelerin tamamı AK Partili.

Partide toplantı yaptılar

Meclis üyeleri AK Parti İl Başkanlığı’nda dün bir toplantı yaptılar. İl Başkanı Mehmet Demir meclis üyeleri topladı ve görüşmede bulundu. Toplantıda iki ismin öne çıktığı öğrenildi. Daha sonra meclis üyeleri kendi aralarında bir toplantı daha yaptılar ve tek isim üzerinde uzlaşmaya vardılar. Basına isim belirtilmedi ancak bir meclis üyesi üzerinde uzlaşma sağlandığı ifade edildi. O isim için bugün seçim yapılacak.

Yedekten biri üye olacak

Gerçekleştirilecek olan seçimle başkan belirlenecek. Yeni başkan seçime kadar görevini sürdürecek. İsterse aday adayı olabilecek. Bu arada, meclis üyelerinden biri başkan olacağı için AK Parti’den yedekler arasında birinci sıradaki isim de meclis üyesi olacak. Yeni meclis üyesi seçime kadar görevini sürdürecek. Meclis üyelerinin anlaşmaya ve uzlaşmaya vardığı, bugün sorunsuz bir başkanlık seçimi olacağı bildirildi.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli