Anahtar Kelimeler:

Hepsinin Yolu Delice'den Geçti

Hepsinin Yolu Delice

 Ortak Özellikleri Delice!

Kırıkkale’nin en sakin ve sessiz ilçelerinden biri olan Delice aslında ünlü yetiştiren bir bölge. Türkiye’de bürokrasi ve siyaset alanındaki bir çok ünlü isim Delice’de bir dönem Kaymakamlık yaptı.

Ünlü İsimler Görev Yaptı

Delice’de bir dönem Kaymakamlık yapmış olan eski milletvekili ve vali Hayri Kozakçıoğlu’nun vefatı ile Kırıkkale’nin Delice ilçesi bir kez daha gündeme geldi. Kozakçıoğlu gibi Türkiye`de siyaset ve bürokrasi alanında yer alan bir çok ünlü isim Delice’de kaymakamlık yapmış. Hayri Kozakçıoğlu gibi olağanüstü hal bölge valiliği yapan ve siyasete giren Ünal Erkan’da Delice’de kaymakamlık yaptı.

Delice Uğurlu Geldi

Valilik, Emniyet Genel Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığı yapan, Mehmet Ağar’da eski Delice kaymakamlarından. Kırıkkale Valiliği ve Mersin milletvekilliği yapan Behiç Çelik’de Delice’de kaymakamlık yapan bir başka isim. Bu kişilerin tamamı siyasete de girdi. Delice Kaymakamlığı onlara uğurlu geldi. Kaymakamlıktan sonra vali oldular, daha sonra ise siyasete atıldılar. Delice bu anlamda ünlü yetiştiren bir ilçe oldu.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli