Anahtar Kelimeler:

İlçede Neler Yapıldı

İlçede Neler Yapıldı

 Keskin İlçesi Yatırımlarla

Eksiklerini Tamamlıyor

Keskin Belediye Başkanı Doç. Dr. Bayram Sakallı, ilçede Belediye ve kamu yatırımları olarak yürütülen bazı çalışmalar konusunda bilgiler verdi.

Tamamlanan Projeler

Keskin Belediye Başkanı Doç. Dr. Bayram Sakallı, ilçede tamamlanan bazı projeler konusunda şu bilgileri verdi: “İlçemizin girişine güzel ve modern bir köprülü kavşak yapılmış, trafiğe açıldığından beri buradaki kazalar tamamen bitme noktasına gelmiştir. Yer altı şehrinin (Sulu Mağara) içeride ve dışarıda yapım çalışmaları bitirmiş, Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsis edilerek (DÖSİM) tarafından işletilmesi ve en kısa zamanda turizme açılması çalışmaları devam etmektedir. Çarşıdaki metruk 5 katlı binanın tamir ve tadilatı yapılarak 2010 yılında ortaöğretim kız yurdu olarak düzenlenmiş ve şu anda değişik liselerde okuyan 65 kız öğrencimiz kalmaktadır.

Anadolu İHL Açıldı

Önemli bir eğitim kurumu olan Anadolu Öğretmen Lisesi ilçemizde 2010–2011 Öğretim Yılında açılmıştır. Ayrıca 1980 yılından beri eğitim öğretime devam eden Keskin İmam Hatip Lisesinde bu öğretim yılında (2011-2012) Anadolu İHL açılmıştır. İlçemizde SGK Şubesi 2010 yılında halkımızın hizmetine açılmış ve takdirle karşılanmıştır. Ancak burada daha fazla personel çalıştırılarak daha iyi hizmet veren büyük bir şube haline getirilmesi gerekir. Keskin Devlet Hastanemiz Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesinin şubesi haline getirilmiş ve yıllardır Keskin’de yeterli doktor bulunmuyor şeklindeki şikâyetler sona ermiş ve bu gelişme ilçemizde memnuniyetle karşılanmıştır.

OSB Arsası Tamam

Yıllardır yapımı devam eden Küçük Sanayi Sitesi inşaatı tamamlanmış üç blokda 78 işyeriyle  modern bir şekilde vatandaşların hizmetine 2010 yılı Temmuz ayında açılmıştır. Keskin Organize Sanayi (OSB)’nin bütün alt yapısı tamamlanmış ve yatırımcıların hizmetine sunulmuştur. Yeni yatırımcılar arsa tahsisleri ve fabrika yapımları devam etmektedir. Doğal gazın OSB’ ye getirilmesi için Belediyemiz tarafından ilgili birimlere müracaat edilerek, yatırımcılar için daha cazip hale getirilmeye çalışılmaktadır. 

Kültür Ve Sanat Evi

“Taş Mektep” diye bilinen tarihi binanın “Hacı Taşan Kültür ve Sanat Evi” olarak hizmet verilmesi için röleve ve restorasyon çalışmaları tamamlanmış olup yakında hizmete açılacaktır. Halkımız arasında “Hindi Çiftliği” olarak bilinen, Karıştıran yolu üzerindeki 600 dönümlük arazi, Kırıkkale Üniversitesine tahsis edilerek, burasının Veteriner Fakültesi için uygulama alanı olarak projelendirilmesinin ilçemizin gelişmesine önemli katkıları olacağına inanılmaktadır. Buradaki bazı yapıların tamir edilerek, hizmet verir hale getirme çalışmaları devam etmektedir.”



  • Salı 27 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli