Anahtar Kelimeler:

Düğüne Silahla Gidene Para Cezası

Düğüne Silahla Gidene Para Cezası

 Magandalar Şimdi Yandı İşte!

TBMM Silah Alt Komisyonu’nun yeni silah yasasına ilişkin çalışmalarını tamamlamasıyla birlikte yasa taslağında önemli değişiklikler yapıldı. Tasarıya göre düğün törenlerinin yapıldığı yerlere veya barlar gibi kapalı yerlere silahla giriş yasaklandı.

2 Bin Lira Ceza

TBMM Silah Alt Komisyonu çalışmalarıyla hazırlanan yeni yasaya göre düğün salonlarına silahlı girmek yasaklandı Yasağa uymayanlar 2 bin lira ceza ödeyecek. Yasa kapsamında kurşundan takı yapmaya da 6 ay hapis cezası uygulanacak. Ayrıca 18 olan taşıma ruhsatı yaşı da 24’e çıkarılacak. Ayrıca bar, gece kulübü gibi alkollü yerlere de silahla girmek yasak. Alışveriş merkezlerine silahla girme konusundaki yetki ise valiliklere bırakıldı. Uyuşturucu kullananların silahı varsa ve alkollü olarak silah taşıyanlara da 600 lira para cezası uygulanacak.

Silah İthal Yetkisi

 Uyuşturucu kullanan kişinin ruhsatı iptal edilecek ve 5 yıl boyunca verilmeyecek Yasaya göre birden fazla kere alkollü ve silahlı yakalanan da aynı şekilde ceza alacak. Emniyet Genel Müdürlüğü İçişleri Bakanlığı aracılığıyla, TSK da Milli Savunma Bakanlığı aracılığıyla silah ithal edecek. Ayrıca MİT`e de silah ithal yetkisi verildi. Polis her türlü silahı ithal edebilecek. Ancak tank, top, uçak gibi ağır silahlar konusunda son sözü ana komisyon söyleyecek. Yasada faili meçhul suçları ortadan kaldırmak amacıyla da düzenleme yapıldı.

Faili Meçhuller İçin Önlem

Türkiye`de polis, asker hatta Cumhurbaşkanı dahil herkesin silahının balistik mermi izi ve diğer bilgileri, aynen parmak izinde olduğu gibi veri tabanına kaydedilecek. Böylece suçlu kolayca bulunabilecek. Veri bankasına kaydını yaptırmayana 500 lira ceza verilecek. Yeni yasayla birlikte silah ruhsat yaşı da 18’den 24’e çıkarıldı. Av tüfeği yine 18 yaşında alınabilecek. Ruhsat almak için istenen heyet raporu kaldırıldı ancak yönetmelikle düzenlenmesine karar verildi. Ruhsatlar valiliklerde oluşturulacak silah ruhsat komisyonları tarafından verilecek. 



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false