Anahtar Kelimeler:

Basınla Kahvaltıda Buluştu

Basınla Kahvaltıda Buluştu

 40 Haftaya 40 Proje

MHP Kırıkkale Belediye Başkan A. Adayı Serdar Yarar, aday adaylık sürecini basın toplantısında değerlendirdi.

Basın Toplantısı Yaptı

Gazetecilerle Cumartesi günü Süvariler Binicilik Kulübü’nde otantik bir ortamda kahvaltıda buluşan Serdar Yarar, adaylıkla ilgili çalışmalarını ve gelişmeleri değerlendirdi. Aday adaylığı sürecini en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştıklarını, mahalle gezileri yaptıklarını ve vatandaşların sorunlarını dinlediklerini söyleyen Yarar, şunları açıkladı: “Bizim ne inancımızda nede töremizde kendi başımıza bir konuda karar vermek yoktur. Yüce Efendimizin buyurduğu gibi istişarede hayır vardır sözünü kendimize rehber ve kılavuz edindik. Dostlarımız, akrabalarımız ve partililerimiz ile yaptığımız istişareler neticesinde benim aday olmam yönünde olumlu bir karar çıktı.

İstişare Yaparız

Bizde istişare ile alınan kararın hayır getireceğine inandığımız için bu zorlu ama bir o kadarda onurlu göreve talip olduk. Dostlarımın beni bu kutsal göreve layık görmelerinde bu güne kadar teşkilatçılıkta edindiğimiz tecrübelerimizin ve iş dünyasındaki başarılarımızın etkili olduğunu düşünmekteyim. Yaşımızın genç olmasına rağmen Geçmişte Ülkü Ocakları İl yöneticilikleri, Merkez İlçe Başkanlığı görevlerini icra etmem ve bir işadamı olarak ülkemizin birçok yerinde başarılı işlere imza atmamız bizim en önemli referanslarımız olduğunu düşünmekteyim.

Vatandaşa Ulaşma Yöntemi

Binlerce sevenimizin ve bize inanan vatandaşımızın katılımıyla kamuoyuna duyurduğumuz aday adaylığı sürecinden sonra Kırıkkale’mizi karış karış gezmeye başladık. Merkez Mahalleler hariç 18 Mahallemizi gezi çalışmalarını tamamlamış bulunmaktayız. Bu Mahalle gezilerimiz bizim Adaylık ve ardından da Başkanlık nasip olursa, “Başkanımız Mahallemizde Projesinin” de ilk adımını ve temelini oluşturmaktadır. Bu gezilerimizin yanı sıra 50 bin tanıtıcı el ilanı dağıttık. Özel söyleşiler yaptık. Gazete basım sayıları ile 10 binden fazla basılı yayınla yapacaklarımızı ve kendimizi anlattık. Allah nasip ederde hayırlısı ile aday olduğumuz zaman bu tanıtımları daha da artıracağız. Yaptığımız tüm çalışmaları şeffaflık içerisinde sizlerle haftalık periyotlar halinde paylaştık.

Cadde Cadde Geziyoruz

Sosyal medyanın tüm imkânlarını kullanarak vatandaşımıza kendimizi anlatmaya gayret gösterdik. Kendi adıma kurmuş olduğum site ile faaliyetlerimizden Hemşerilerimizin haberdar olmasını sağladık. Gerçi gördük ki vatandaşlarımız bizleri zaten tanıyormuş. Çünkü biz Kırıkkale’de yaşıyoruz. Yarın seçimden sonra çekip gidecek bir çantamız yok. Bizim çalışmalarımız Cenabı Allah’ın rızası, yüce peygamberimizin sünneti ve Türk Töresi üzerinedir. Biz bu kutlu yola çıktığımız günden itibaren sevdamız olan Kırıkkale için çalışıyoruz. Kimseye iftira atmıyoruz. Kırıkkale’de yaşıyor ve sorunlarını biliyoruz. Mahalle mahalle, cadde cadde geziyoruz. Vatandaşımızla ve esnaflarımızla kucaklaşıyoruz. Bu gezilerde Binden fazla esnaf ve beş binden fazla Kırıkkaleli hemşerilerimizle görüştük. Sorunlarını dinledik. Projelerimizi anlattık. “Kapısı da, gönlüde açık bir Belediyecilik” sözü verdik.

40 Temel Soruna 40 Proje

Yaptığımız istatiksel ve yerindeki alan çalışmalarında Kırıkkaleli Hemşerilerimizin ve yaşadığımız memleketimizin birçok sıkıntısı ve sorunu olduğunu tespit ettik. Bu yola çıkarken söylediğimiz Kırıkkale’mizin 40 temel sorununa karşı hazırladığımız 40 projenin gerekliliğini gezilerimizin ardından daha da iyi gördük. Gezilerimiz esnasında bu projelerimizden bazılarını da hemşerilerimizle paylaşma imkanı bulduk ve çok önemli tepkiler aldık. Mahallelerimizin yanı sıra şehrimizin ana caddeleri olan Ankara ve Hürriyet caddeleri ile Atatürk bulvarını da gezdik ve esnafımızın sorunlarını yerinde dinledik, fikir alışverişinde bulunduk.

Dertlerini Dinledik

Bunların yanı sıra ilimiz bir sanayi şehri. Bu vesileyle MKEK bünyesindeki Mühimmat, Silah ve Pirinç fabrikalarını ziyaret ettik. İşçi kardeşlerimizle de fikirlerimizi paylaşma imkanı bulduk. Şehrimiz bildiğiniz üzere aynı zamanda bir emekli şehri. Emekli ağabeylerimizle de buluşma ve sorunlarını dinleme, projelerimizi anlatma imkanı elde ettik. Bu çalışmalarımızı yaparken maalesef mahallelerimizin sorunlarını tek başlarına göğüslemek zorunda kalan mahalle muhtarlarımızla da görüşme ve sorunlarını dinleme imkanı elde ettik. Camilerimizi ve cemaatlerini de unutmadık. Ayrıca işsizlikten dolay hınca hınç dolu olan çay ocaklarını dolduran kardeşlerimizin sorunlarını dinledik ve onlara nasıl istihdam sağlayacağımızla ilgili fikirlerimizi paylaştık. Pazarlarımızı gezerek pazarcı kardeşlerimizin de dertlerine vakıf olma imkanı elde ettik.

Bizi Haklı Çıkarıyorlar

Aday adaylığımız sürecinde bütün bu çalışmaları yapmamızın iki temel sebebi vardır: Bunlardan birincisi hemşerilerimizle kucaklaşmak, onlarla dertleşmek, yalnız ve çaresiz olmadıklarını onlara hissettirmektir. İkincisi ise mahallelerimizin, esnafımızın, işçimizin, emeklimizin, işsiz gençlerimizin kısacası Kırıkkale’nin sorunlarını yerinde tespit etmek ve bu konudaki projelerimizi hemşerilerimizle paylaşmaktır. Allah’ın izniyle adaylık nasip olduğunda da tespit ettiğimiz bu sorunlarla ilgili projelerimizi halkımızla paylaşacak ve onların desteğini alarak MHP’yi Kırıkkale’de hak ettiği noktaya ulaştıracağız. Bundan hiçbir şüphe duymadığımı özellikle belirtmek istiyorum. Yaptığımız çalışmalar sırasında halkımızdan edindiğimiz izlenimlerde bizim bu düşüncemizi haklı çıkartmaktadır.

Son Üç Aydır Geziyorum

Son üç aydır Kırıkkale’yi geziyorum. Allah’a şükürler olsun ki vatandaşlarımız bizi hasretle kucaklıyor ve gönlünü açıyor. Adeta kendilerinden birisi gibi görüyor. Yaşlılarımızın ellerini öpüyor hayır dualarını alıyoruz. Kırıkkale kimsesizlik ve kaderine terk edilmişlik içerisinde. Mahalleler arasında yapılan hizmet ayrımı hat safhalara çıkmış bizim Belediyeciliğimizde herkes hizmetlerden eşit düzeyde yararlanacaktır. Yine adaylığımız açıklandıktan sonrada her hafta bir proje açıklayacağız. Her mahallenin sorunları için ayrı bir projemiz var. Ana projelerimizin yanı sıra mahalle ve lokal projelerle 40 proje ile halkımızın hizmetkarı olamaya aday olduk.

On Yıldır Yönetilemedi

Bu gezilerimiz sırasında bizi en çok üzen ve içimizi acıtan şey Kırıkkale’yi on yıldır yönetenlerin bir çok mahalleye hiç gitmediklerini öğrenmemiz oldu. Mevcut belediye başkanın neden sürekli Zafer Caddesinde çalışma yaptığını şimdi daha iyi anlıyoruz. Çünkü Sayın Korkmaz yanında kimse olmadan Sanayi’de, Kaletepe’de, Karşıyaka’da, Çullu’da yada Yeni Mahalle’de gezmeye çıksa kaybolur. Çünkü Zafer Caddesinden çıkıp ta bu milletin ölüsü mü var, düğünü mü var diye sormamış. Asfaltsız ve kaldırımsız tozlu yolları hiç görmemiş, mahallelerimizin dertlerini hiç dinlememiş, sorunları yerinde tespit etmemiş.

Kimin Derdiyle İlgilenmiş?

Kendinden emin olmayan, hemşerilerinden kaçan, vurdumduymaz borç batağına batmış, çalışanların alın teri olan maaşlarını vermeyerek çalışanına zulüm yapan bir belediye yönetimi ile karşı karşıyayız. Allah yolunda olanlar Yüce Peygamberimizin “Çalışanın hakkını alın teri kurumadan veriniz” hadisini hiçe sayar mı? Hakkını isteyenleri Ramazan ayında işten kovar mı? Bütün bunları yapan Sayın Korkmaz Kırıkkale siyasi tarihine kara bir leke olarak yazılacaktır. Soruyorum Sayın Korkmaz’a hangi işe girdinizde başarılı oldunuz? Yine şu üç ayda biz beş bin kişinin derdiyle dertleşirken Sayın Korkmaz on yılda kendi yakınlarının dışında beş vatandaşımızın derdiyle ilgilenmiş midir?

Biz Ne Dersek Onu Yapıyor

Burada Sayın Korkmaz’ın yaptığı işleri de söylemek istiyorum. Sayın Korkmaz biz ne söylersek onu yapıyor kendisine buradan sizlerin aracılıyla teşekkür ediyorum. Biz belediye işçisi maaş alamıyor dedik bir hafta sonra paralar ödendi. Biz mahalleleri geziyor sorunları tespit edip kamuoyuyla paylaşıyoruz. Hemen arkasından o güne kadar çözülmemiş olan mahallenin sorunları çözülüyor. Ama vatandaşlarımız şunu da söylüyor “Belediye Başkanı ve yönetimi 9,5 yıldır neredeydi” 7 gün 24 saat Kırıkkale için çalışıyoruz. MHP’de bir birinden değerli arkadaşlarımla Kırıkkale’nin kurtuluşu ve refahı için mücadele ediyoruz. Bu bir hizmet yarışıdır. Partimiz bizi aday göstermese de aday olan arkadaşımız içinde bu şekilde çalışacağız. MHP’de bir koltuk kavgası bekleyenler boşa beklerler. Bizler ülkücü terbiye almış kişiler olarak dünyanın hiçbir makamını hiçbir ülkücünün saçının teline değişmeyiz. Çünkü biz 40 yıldır bu ülkeyi karşılıksız sevenleriz.” 



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false