Anahtar Kelimeler:

Engelli Vatandaş Dayanışması

Engelli Vatandaş Dayanışması

 Güzel Hareketler Bunlar

Kırıkkale`de, simit satarak geçimini sağlamaya çalışan Yusuf Zengin, kendisi gibi ortopedik engelli olan arkadaşlarına destek için mavi kapak topluyor.

Kapak Topluyor

Kırıkkale`de, Bankalar Caddesi üzerinde simitçilik yapan Yusuf Zengin (40) isimli ortopedik engelli bir vatandaş, kendisi gibi engelli olan ve ortopedik engelli olan İskender Çolak isimli arkadaşına akülü araba almak için mavi kapak topluyor. Düzenlediği kampanya ile arkadaşına akülü engelli arabası alacağını söyleyen Zengin, vatandaşlardan kampanyaya destek vermelerini istiyor.

Günlük 50 Kapak

Günlük ortalama 50 kapak topladığını dile getiren Zengin, bu sayının vatandaşların sağlayacağı bir kapak desteğiyle artabileceğini belirterek, "Arkadaşımız evinin geçimini sattığı yara bantları ile sağlıyor. Maddi almada durumu da çok iyi değil. İş için çıktığı sokaklara evinden gelip giderken yürümekte zorluk çektiği için iş yapmakta büyük sıkıntı yaşıyor.

Ne Yapabilirim Düşüncesi

Arkadaşım için ne yapabilirim düşüncesi ile çıktığım yolda aklıma mavi kapak kampanyası geldi ve kapak toplamaya başladım. Ortalama günlük 50 kapak topluyorum. Bu sayı duyarlı vatandaşlarımızın desteği ile daha da artacağını düşünüyorum. Arkadaşımızın sofrasına alın teriyle, helaliyle bir ekmek götürmesi için vatandaşların desteğini bekliyorum" dedi.



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false