Anahtar Kelimeler:

Yasa Kırıkkale İçin Çıktı

Yasa Kırıkkale İçin Çıktı

 Ramazan Can Açıkladı

AK Parti Kırıkkale Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi Ramazan Can, yerel ve ulusal basında çıkan patlamalarla ilgili şehit statüsü konusundaki haberlere açıklamada bulundu.

Haberlere Açıklama Yaptı

Haberlerde, MKE’deki geçmiş patlamalardan mağdur olanların yararlanamayacağına ilişkin bilgi yer alması üzerine Ramazan Can açıklama yaparak, bu yasaya özellikle MKE ve Kırıkkale ibaresinin konulduğunu, tarih bile belirtilmediğini ve geçmiş patlamalardaki mağdurların yasadan böylece yararlanılmasının sağlandığını söyledi. Can, “Bu yasayı hazırlarken, Afyon ve MKE Mühimmat Depo Komutanlığı’ndaki patlama için tarih ibaresi yer alır. 1 Ocak 2012 tarihi vardır. Kırıkkale’deki Mühimmat Depo patlaması 2 Ocak’ta olmuştur ve yasadan yararlanma imkanı vardır.

Kırıkkale İçin Hazırlandı

MKE’deki geçmiş patlamalar konusunda da Oğuz Bey ile bir karar aldık ve yasaya tarih koydurmadık. Yani geçmişteki patlamalardan mağdur olan herkes yararlansın istedik. Orada MKE ve Kırıkkale ifadesi de vardır. 86. Maddeye göre yararlanacaktır mağdurlar. MKE’yi bu yasa kapsamında ayrı şekilde ele aldık. Yani Kırıkkale bundan yararlanmayacak diye bir durum söz konusu değil. Kırıkkale özellikle yararlanacaktır. Bunun için madde hazırladık. Bunu açıkça ifade etmek istiyorum” diye konuştu. 



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false