Anahtar Kelimeler:

Sakın Meşgul Etmeyin!

Sakın Meşgul Etmeyin!

Vali Uyardı!

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, yapımı tamamlanan 112 Acil Çağrı Merkezini ziyaret ederken, burada yaptığı açıklamada, acil çağrılar ve çağrıların takibi konusunda bilgi verdi.

Önemli Bir Uyarı

112 Acil Çağrı Merkezi hakkında bilgi alan Vali Kolat, sistem üzerinden emniyet, jandarma, itfaiye ve sağlık birimleri doğrudan hareket edebileceğini söyleyerek vatandaşları 112`yi boş yere meşgul etmemesi konusunda uyardı. Kolat, "112 Acil Çağrı Merkezi sisteminin amacı acil durumlarda vatandaşların birden çok numara yerine tek bir numarayı öğrenmeleri ve acil yardım çağrısı alındıktan sonra en kısa sürede olay mahalline ya da acil durumdaki kişiye ulaşabilmek.

Yeni Bir Sistem

Acil Çağrı Merkezleri Projesinde, sağlık, itfaiye, jandarma, polis ve valiliklerce gerekli görülen diğer birimlerin aynı mekanda olduğu ve koordinasyon imkanı sağlayan co-location modeli tercih edilmiş ve çalışmalar buna göre yapılandırılmıştır. Bu modelde çağrının alınması, olayların takip ve koordinasyonu aynı mekan içerisinde bulunan görevliler tarafından yerine getirilecektir" dedi. Bu sistem üzerinden asılsız çağrı yapanların tespit edilebileceğini belirten Kolat, arama yapan kişinin belirlenerek savcılık tarafından adliyeye sevk edileceğini açıkladı.

Cezalar Uygulanabilir

Kolat, kanun kapsamında bu kişilere çeşitli cezaların oluşturulabileceğini bildirdi. Her çağrının beraberinde bir külfeti getirdiğini belirten Kolat, "Gerçek olmadığı sürece çağrıya tenezzül etmemek gerekiyor. Bu şekilde takip daha da kolaylaşacak. Takip anlamında gerekli birimler hemen müdahale edebilecek. Sağlık birimleri de oradaki olayları takip edebilecek. Daha çok şekilde koordine edilmiş olacak. Burasını kriz merkezi olarak da kullanabileceğiz. Hazırlıklarımızı o yönde yaptık" dedi. 



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false