Anahtar Kelimeler:

Artık Fiilen Başlıyor

Artık Fiilen Başlıyor

 Atalay Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Kırıkkale`de kurulacak, Türkiye`nin ilk Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile ilgili bütün işlemlerin tamamlandığını söyledi.

Keskin İncelemesi

Kırıkkale`nin Keskin ilçesine gelen Atalay, kaymakamlığı ziyaret etti. Atalay, ziyarette gazetecilere, kentte kurulacak olan, Silah İhtisas OSB hakkında bilgi verdi. OSB ile ilgili bütün işlemlerin tamamlandığını, ÇED raporunun da çıktığını belirten Atalay, "Valimiz şimdi şirket kuruluşunu oluşturuyor. Biliyorsunuz organize sanayi bölgeleri için bir şirket kuruluyor.

Artık Fiilen Başlıyor

Kırıkkale Valiliği, Savunma Sanayi Müsteşarlığı, Makina Kimya Endüstrisi Kurumu, bu şirketin ortağı. Bu, kuvvetli bir şirket olacak. Türkiye`nin ilk Silah Organize Sanayi Bölgesi olacak, bunun yeri belirlendi. Bakanlar Kurulu kararıyla tahsisi yapıldı, ufak tefek işlemler var, onlar sürüyor ama şirket kurulma safhasına gelmesi tabii önemli bir şeydir artık fiilen başlıyor. Bundan sonrası altyapı için temelin atılması ve kazmanın vurulmasıdır" diye konuştu.

MKE Açıklaması

Makina Kimya Endüstrisi Kurumu yönetiminde Kırıkkale`nin temsil edileceğini ifade eden Atalay, şunları söyledi: "Bunu son 2 yıl içinde birkaç defa dile getirdik ama yönetim kurulunda yeni boşalma oldu. Şimdi Kırıkkale Valimiz sembolik olarak, Kırıkkale`yi temsilen Makina Kimya Endüstrisi Kurumunun yönetim kurulu üyesi oluyor. Onun kararını verdik. Şu günlerde ataması yapılacak, oraya Ali Kolat bey valimiz yönetim kurulu üyesi olarak atanacak.

OSB Açıklaması

Bunun sembolik değeri yüksektir. Yani Kırıkkale`nin en üst yöneticisi, mülki amiri, Makina Kimya`da da olacak. Bundan sonra Makina Kimya ile Kırıkkale ilişkileri, inşallah direkt bu şekilde bilgilenme içinde yürüyecek. Biz bunu Kırıkkale siyaseti için de önemli görüyoruz. İlk defa Kırıkkale`de Makina Kimya ile bu derece iç içe girildi." Atalay, Silah İhtisas OSB`nin, Makina Kimya Endüstrisi Kurumunun tahsis ettiği arazi üzerine kurulacağını sözlerine ekledi. Kaymakamlığın ardından AK Parti İlçe Teşkilatını ziyaret eden Atalay, ziyaret sonrası ilçedeki pazar yerini gezdi, esnafla sohbet etti.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli