Anahtar Kelimeler:

Tepki Gösterdiler

Tepki Gösterdiler

 Kırıkkale`de Mısır`daki

Katliam Protesto Edildi

Kırıkkale`de, Mısır`daki güvenlik güçlerinin Mursi yanlılarına karşı yaptığı kanlı müdahale, Vuslat Eğitim Derneği tarafından protesto edildi.

Açıklama Yaptılar

Mısır`da meydana gelen katliam sonrası çok sayıda ölü ve yaralı ile başlayan kanlı müdahaleyi protesto eden kalabalık, Çarşı Cami ve çevresindeki meydanda toplanarak Sisi aleyhine pankart açarak sloganlar attı. Eyleme katılan çok sayıda vatandaş, darbe girişimlerini ve işlenen cinayetleri lanetledi. Daha sonra Vuslat Eğitim Derneği Başkanı Hamza Yalçın, Kırıkkaleli Müslümanlar olarak kardeş ülke Mısır`ın yanında olduklarını ve bu zulmün bir an önce durması gerektiğini ifade etti.

Tepki Gösterdiler

Dernek Başkanı Yalçın, "Bizler Kırıkkaleli Müslümanlar olarak kardeş ülke Mısır`da yaşanan darbe katliamını kınamak, mazlum Mısır halkını desteklemek için buradayız. Müslüman Mısır`lılar Rabiatül Adeviyye meydanda gasp edilmiş haklarını ararken, bizler Kırıkkale meydanlarından onların yanında olduğumuzu bütün dünyaya haykırıyoruz. Yaklaşık 30 gündür direnen Müslüman ve Mısır`lılara karşı zalim darbeciler yüzlerce Müslüman`ı katletmiştir. Onlar yerli ve yabancı işbirlikçileri ile omuz omuza katliam yaparken bizler evlerinde çeşit çeşit yemeklerle iftar eden Müslümanları en azından bir tepkiye ve duaya çağırıyoruz.

Mısır Halkına Destek

Mısır`da Amerika`nın güdümündeki asker ve yargı bürokrasisiyle yaptıkları bir darbeyle halkın çoğunluğunun desteğiyle iktidar olan Cumhurbaşkanı görevden uzaklaştırılıp tutukladılar. Buna karşı Müslüman kardeşler haftalardır gece gündüz direndiler ve halkın taleplerini almadan meydanlarda çoğalarak direnişlerini sürdürdüler. İhvan`ın öncü kadrosundan yüzlerce kişinin tutuklandığı, asker kurşunuyla yüzlerce kişinin öldürüldüğü, binlercesinin yaralı olduğu haberleri geliyor.  Bu ahlaksız ve hukuksuz müdahale Müslüman halkın kaderi üzerinde söz sahibi olması sırasının kendilerine de gelecek korkusu içindeki, bölgenin emperyalist işbirlikçisi diğer despot yönetimlerce takdirle karşılandı.

Yanında Yer Almalıyız

Amerikancı Suudi Arabistan, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri başta olmak üzere bölgenin diğer despot yönetimleri, körfez ülkeleri bu darbe girişimini sevinçle karşılayıp kutladılar. Bizler bu işbirlikçileri de kınıyoruz. Türkiye Müslümanları olarak ibadet bilinci ile ve imani bir sorumluluğumuzu yerine getirme azmiyle Allah`a yakaran dualarımızla ve çok boyutlu yardımlarımızla Mısırlı Müslüman kardeşlerimizin yanında yer almalıyız" dedi. Grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false