Anahtar Kelimeler:

TEKMER çalışmaya başladı

TEKMER çalışmaya başladı

 Kırıkkale Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKMER) açıldı. Merkezin çalışma sistemi ve neler yapacağı konusunda bilgiler verildi.

TEKMER bilgisi verildi

KOSGEB desteği ile açılan TEKMER ile teknolojik ve bilimsel birikimin, ekonomiye ve üretime yönlendirilmesi amaçlanıyor. KOSGEB`in koordinasyonu altında olan projenin, Kırıkkale Üniversitesi ve KOBİ`leri bir araya getirip Ar-Ge çalışmalarında ortak bir platform oluşturması bekleniyor. Proje ile yeni teknoloji, inovasyona yönelik girişimciliğin özendirilmesi ve desteklenmesi, KOBİ`lerin üniversitenin imkanlarından yararlanmalarını sağlamak, üniversitelerdeki teknolojik ve bilimsel birikimin, ekonomiye ve üretime yönlendirilmesi amaçlanmakta. Ayrıca teknolojik gelişme için üniversitelere deneysel bir çalışma alanı yaratmak, inkübasyon hizmeti sağlamak ve inkübasyon hizmetinden faydalanan girişimci sayısını artırmak merkezin amaçları arasında yer alıyor.

TEKMER ne yapacak?

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız Üniversite - Sanayi işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla kurulan TEKMER`in teknoloji gelişimine katkı sağlayacağını belirterek, "Ülkemizin ve Kırıkkale`nin ekonomik olarak gelişebilmesi için üniversitelerimizdeki bilgiyi sanayimizde üretime dönüştürmemiz gerekiyor. Bu hedef doğrultusunda, Kırıkkale Üniversitesi bilim ve teknoloji altyapısını KOBİ`lerimize sunuyoruz. Ayrıca TEKMER sayesinde ticarileşebilir, teknolojik ürün veya üretim yöntemleri geliştirmeyi hedefleyen Ar-Ge, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama projelerine finansal destekler sağlanacaktır. Bu proje sadece Üniversiteye değil Kırıkkale`ye yapılan bir hizmettir." dedi. TEKMER, KOSGEB ve Kırıkkale Üniversitesi arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde faaliyetlerini Kırıkkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi içerisinde tahsis edilmiş olan hizmet binasında sürdürecek.



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false