Anahtar Kelimeler:

 BU REZALETE DUR DİYELİM!

Son 1 yılda Kırıkkale de fiili livata iddiası ile adli makamlara intikal eden 3 ayrı olay gerçekleşti. Bu olaylarda 150’yi aşkın kişi gözaltına alınırken sadece 2 kişi tutuklanarak cezaevine girdi. Son olayda ise akli dengesi kayıp 2 erkek çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen şahıs hakkında, şikayetçi olunmasına karşılık denetimli serbestlik kararı verildi.

Mahkemeler milletin vicdanıdır. Ancak ne yazık ki son 1 yıl içerisinde Kırıkkale de yaşanan 3 ayrı fiili livata davasında mahkemeler milletin vicdanını sızlattı. Yaşları 15 ila 20 arasında değişen erkek çocukları para karşılığı 150’yi aşkın kişiye pazarlanmış, bu isimler tespit edilmelerine karşılık, çocukların şikayetçi olmamaları nedeniyle haklarında takipsizlik kararı verilmiştir. İçlerinde esnafdan memura emeklisinden işçisine sporcusuna kadar her meslekten ve her kesimden insanlar kendilerine pazarlanan erkek çocuklarla ahlaksızca cinsel ilişkide bulunmuşlardır. 

Serbest bırakılan ahlaksızlar tekrar aramızda!

Serbest bırakılan bu insanlar şimdi aramızda. İşlerine kaldıkları yerden devam ediyorlar. Belki hergün bunlardan biri ile görüşüyor olabiliriz. Kimbilir belki de çocuklarımızı onlara emanet ediyoruz. Yaptıkları ahlaksızlıklarını bilmeden onlara güveniyoruz.

Son hadisede ise diğer iki olayda da ismi geçen Z.G. namı diğer Z. Dayı,  akli dengesi bozuk iki erkek çocuk ile cinsel ilişkiye girme iddiası ile gözaltına alındı. Çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından ise ‘kuvvetli şüphe var’ görüşüne karşılık hakkında denetimli serbestlik kararı verildi. Şahıs Salı ve Perşembe günleri imza atmak suretiyle yeniden aramızda. Ve  ne ilginçtir ki o şahıs hiçbirşey olmamış gibi mahkemeden çıktıktan birkaç saat sonra yanına çağırdığı 2 erkek çocuk ile meydan parkta görüldü.

Yaşanan bu olaylar sonrası toplumda ciddi bir rahatsızlık söz konusu. Çocuklarımız bizim herşeyimiz. Mahkemeler kanunlara göre karar veriyorlar. Ancak birde toplumun yazılı olmayan kanunları var. Ahlak gibi…Son olaylar da (kanunlara dayanılarak) şikayetçi olunmaması nedeniyle fiili livata suçu işlediği iddia edilen şahıslar hakkında takipsizlik ve denetimli serbestlik kararı verilirken, toplumun yazılı olmayan kanunlarının hiçe sayıldığını görüyoruz.

Bu ahlaksızca davranışı işleyen (kanuna göre işlediği iddia edilen) şahıslar aramızda. Kimbilir daha kaç çocuk bu tür ahlaksızlığın kurbanı olmuştur? Daha kaç çocuk hedef seçilmiştir?  Üstelik seçilen çocukların ya özürlü yada ihtiyaç sahibi korumasız çocuklar olması bu noktada toplumun her kesimini sorumlu davranmaya mecbur kılmaktadır.

Bu insanlar hiçbirşey olmamış gibi günlük yaşantılarına devam ederken yalnızca mahkemelere topu atmak da doğru değildir. Bu sorun hepimizin elimizi  taşın altına koyması ile çözülecek bir sorundur. Sivil toplum örgütleri, siyasiler, meslek kuruluşları, bürokrasi herkes üzerine düşeni yapmalı ve bir an evvel ‘bana dokunmayan yılan bir yaşasın’ mantığından sıyrılmalıdır.

Bugün toplumsal olaylara karşılık sessiz kalmayı kendine şiar edinen herkes bilmelidir ki sıra yarın onlara da gelecektir. Bugün sessiz kalınırsa yarın sıra size geldiğinde emin olun yanınızda kimse olmayacaktır.

En büyük beklentimiz; ahlaksızlığı kendilerine meslek edinmiş bu insanların adli makamlarca hakettikleri cezaya çarptırılmalıdır. Ancak toplum da bu insanları dışlamalıdır. Herkes geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımıza karşı üzerinde taşıdığı sorumluluğun gereğini yerine getirmelidir. Bugün yok saydığımız o çocuklar yarın bizim çocuklarımız olabilir…

 

 

        

   

 



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false