Anahtar Kelimeler:

Bağlantı Yolunda İnceleme

Bağlantı Yolunda İnceleme

 İki Vali Yolda Buluştu!

Kırıkkale Valisi Ali Kolat ve Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Sulakyurt’a bağlı Danacı köyünde buluşarak, Kırıkkale ve Çankırı’nın Kızılırmak ilçesi bağlantı yolunda inceleme yaptı.

Köyde İnceleme Yapıldı

Sulakyurt İlçesi Ayvatlı-Danacı Yolçatı yolu ile Çankırı il sınırı Kızılırmak ilçesine bağlı Saraycık Köyüne ait 1 km’lik asfalt yapımı ile aynı yolun devamı olan ve Çankırı il sınırları için de kalan yaklaşık 3 km’lik yolun asfalt yapımı için iki ilin valisi Danacı köyünde bir araya gelerek incelemelerde bulundular. Vali Ali Kolat ve Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, köyde önemli bir faaliyet gösteren aşevini de ziyaret ederek bilgi aldılar. Verilen bilgide köyün kültür ve yardımlaşma derneği i ile Sulakyurt Kaymakamlığı SYD Vakfı katkılarıyla köydeki Aşevinde öğle ve akşam olmak üzere  iki kez yemek pişirildiği ve bu yemeklerin de köyde yaşayan yaşlı ve bakıma muhtaç 40 vatandaşa dağıtıldığı belirtildi.

Hareketli Bir Yol

İki vali bir üzüm bağında da inceleme yaptı. Köyde 5-6 çeşit üzüm yetiştirildiği bilgisi verildi.  İki vali daha sonra bağlanta yolu hakkında açıklamalarda bulundu. Açıklamada, “Yolun 4 km uzunluğunda olduğu belirtilerek, 1.300 metrelik kısmının Kırıkkale İl Özel İdaresi, 2700 metresinin de Çankırı İl Özel İdaresi tarafından yaptırılacağı ifade edildi. Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Vali Ali Kolat, “Bu yolun hareketli bir yol olduğu köylülerimiz tarafından ifade edildi. Danacılı köylülerimiz taleplerini Çankırı Valiliğine ilettiklerini ifade ettiler. Talepleri neticesinde Çankırı Valimiz sağ olsunlar Çankırı kısmını yapacaklarını belirtmiş.

Hayırlı Olsun

Başbakan Yardımcımız da Sulakyurt ilçesinde yaptığı ziyaret sonrasında bizi arayarak konun çözülmesini istedi. Bu konuda bizim de daha önceden çalışmalarımız ve düşüncelerimiz vardı. Daha önce de sayın Valimiz de aynı konunun Başbakan Yardımcımıza iletildiğini, çözüme kavuşturulacağını belirtti. Sayın Valimizin duyarlılıkları için hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ederiz. Şimdiden hayırlı olsun” dedi. Çankırı Valisi Vahdettin Özcan’da “Danacı köylüleri bu yol için beni kere ziyarete geldiler. Çankırı’ya yada Kırıkkale`ye yapılması fark etmez. Hizmet her tarafa yapılır. Sayın Valim buraya kadar zahmet buyurdular. Güzel bir yol olsun” dedi.



  • Salı 24.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.6 ° / 13.8 ° Güneşli
  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli