Anahtar Kelimeler:

Nokta'ya Yeni Park

Nokta

 Samsun Bulvarının Hürriyet Caddesi girişinde sağ köşede bulunan ve yıllardır metruk binaların bulunduğu park alanı 2012 yılında başlayan düzenlemelerle yeni bir görünüme kavuşturuluyor.

Yeni Park Çalışması

Belediyeden park çalışması konusunda şu bilgiler verildi: “Şehrimin Kimliği Projesi kapsamında caddede yapılan düzenlemelerin ardından vatandaşlarımızın bu alandaki düzenlemeler konusunda Belediyemize yapmış olduğu talepler de dikkate alınarak hızlandırılan çalışmalarda, park alanı içerisinde bulunan yapılar 2012 yılı nisan ayında Kaçak İnşaat amirliği tarafından yıkılmış, arazi düzenlemeleri yapılarak proje çalışmalarına başlanmıştır.

Şık Bir Görüntü

Şehir merkezinde devam eden andezit kaplamalı kaldırım çalışmalarının devam etmesi ve Hürriyet Caddesinin de bu kapsamda olması nedeniyle bölgenin kaldırım düzenlemesi tamamlanması beklenmiş, akabinde park çalışmaları hızlandırılmıştır. Şehir merkezine girişte önemli bir noktada bulunan park alanının çevresi kuru havuzla çevrelenerek şık bir giriş oluşturuluyor.

Geniş Bir Alan

Aynı zamanda 1200 m2 alanda 3 adet 6-7 kişi oturma kapasiteli, çelik konstrüksiyon üzerine fiber kaplamalı mantar süs havuzları ilk defa uygulanan sistemler olacaktır. 60 metre uzunluğunda kuru havuz, 800m2 çim alan, çocuk oyun grubu, 400 m2 gezinti yolu, 40 adet aydınlatma direği, 6 adet bank, 10 adet çöp kovasının bulunacağı park alanında peyzaj bitkisi olarak top akasya, mavi servi, mavi ladin, leylandi ve mevsimlik çiçekler kullanıldı.

Tamamlanacak

Alt yapı çalışmalarının tamamlanarak park elemanlarının yerleştirilmeye başlandığı yeni parkımızda havuz ve kamelya montajları devam etmekte olup, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince peyzaj düzenlemeleri devam ediyor. Çalışmaların önümüzdeki günlerde tamamlanması bekleniyor.”



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false