Anahtar Kelimeler:

Riskli Yollar Belirlendi

Riskli Yollar Belirlendi

 Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, kentteki riskli yolları belirledi.

Emniyet Çalışması

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, kentteki riskli yolları belirledi. Trafik kazalarının azaltılması için önlemler alan ekipler, şehrin ana yollarında çalışmalar yaparak sürücüleri uyardı. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdür Mehmet Kaya, son zamanlarda Kırıkkale`de meydana gelen trafik kazalarının önemli bir kısmını sürücülerin aşın hız yapmaları sonucu meydana geldiğini söyledi.

Kaza Riski Olan Yerler

Kazaların yoldan çıkma ve devrilme şeklinde veya önünde seyreden duran bir araca çarpma şeklinde meydana geldiğini belirten Kaya, "Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü olarak hız ihlalleri, uykusuzluk, yorgun olarak araç kullanma ve dinlenme sürelerine uymama konuları üzerinde daha fazla durmamız gerektiğini ortaya koymaktadır. Sorumluluk bölgemizdeki karayollarının tetkiki neticesinde hız ihlallerinin ve bu ihlaller neticesinde meydana gelen trafik kazalarının yoğunlaştığı mevkiler Ankara yolu 9 ve 12. kilometre arası, Kırşehir yolu 35 ve 47. kilometre arası, Samsun yolu 9 ile 20. kilometre arası ile Delice ilçemiz ve Çorum il sınırı arası olarak tespit edildi." dedi.

Açıklama Yapıldı

Bu kazaların en çok Cumartesi ve Pazartesi günleri saat 08.00 ile 10.00 saatleri arası meydana geldiği dile getiren Kaya, "İl Emniyet Müdürlüğü olarak tüm yol kullanıcılarını, trafik kuralları ve güvenliği konusunda bilgilendirip bilinçlendirmek, güvenli bir trafik ortamı sağlayarak trafik kazaları sonucundaki ölüm, yaralanma ve maddi kayıpları azaltmaya yönelik bir dizi çalışma başlattık. Sürücülerin hız kurallarına uymaları konusunda dikkatlerini çekmek için hazırlamış olduğumuz `Hızını Azalt Ömrünü Uzat` yazan pankartları şehir merkezindeki ana caddeleri ile Ankara - Kayseri ve Samsun yollarına astık. Ay boyunca yapacağımız tüm denetimlerde hız kurallarına uymanın faydalarını anlatan küçük el ilanları sürücülere dağıtarak, onları hız kurallarına uymaları konusunda bilinçlendiriyoruz." diye konuştu.



  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli