Anahtar Kelimeler:

Asılsız İhbarlar Bıktırdı

Asılsız İhbarlar Bıktırdı

 Hizmet Gecikiyor!

Kırıkkale`de 112 Kontrol Komuta Merkezine yapılan asılsız çağrıların verilecek olan acil servis hizmetini geciktirdiği bildirildi.

Asılsız İhbarlar

112 Kontrol Komuta Merkezine geçen yıl içinde 422 bin 241 çağrıdan sadece 22 bin 812 çağrının gerçek vaka olduğu kaydedildi. 112 İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Murat Ağırtaş, Komuta Kontrol Merkezine gelen asılsız çağrıların gerçek hastaların 112`ye ulaşmalarını engellediğini söyledi. Başhekim Dr. Ağırtaş, "Merkezimize gelen asılsız çağrı sayısı oldukça yüksektir. Asılsız yapılan çağrılarla komuta kontrol merkezimizde bulunan çağrı operatörlerimiz gereksiz yere meşgul edilmekte ve bu da gerçek acil hasta ve yakınlarına cevap verilmesinde ve vakaya ulaşılmasında gecikmeye sebebiyet vermektedir. 2013 yılı itibariyle şimdiye kadar toplam 279 bin 515 çağrıdan 14 bin 923 çağrı vaka çağrısı olarak tespit edilmiştir.

Vatandaşa Uyarı

Görüldüğü gibi asılsız çağrıların sayısı oldukça yüksektir. Ekiplerimiz 24 saat gelen çağrıları en ince detaylarıyla değerlendirerek en kısa sürede vakaya ulaşmayı hedeflemektedir. Bu nedenle vatandaşlarımızın daha duyarlı hareket ederek 112 Acil Servis hizmetini olumsuz yönde etkileyecek her türlü etkenden uzak durmaları gerekmektedir" dedi. Kent merkezi, ilçe ve köylerdeki vakaların ambulanslarla uygun olan hastanelere hızlı bir şekilde nakledildiğini kaydeden Dr. Ağırtaş, hasta ve hasta yakınlarının 112 Acil Servis ekiplerine adres tarifi yaparken ikamet adresinin yanı sıra kavşak, cami, okul, resmi kurumlar ve Çeşme tarzındaki belli noktaların da adrese daha hızlı ulaşmaya yardımcı bir etken olduğunu sözlerine ekledi. 



  • Salı 27 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli