Anahtar Kelimeler:

Ve Okullar Açıldı

Ve Okullar Açıldı

 İlk Gün Tören Yapıldı

Kırıkkale`de İlköğretim Haftası dolayısıyla tören düzenlendi.

Törene Katıldılar

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur ve beraberindekilerin Cumhuriyet Meydanı`ndaki Atatürk Anıtı`na çelenk sunmasıyla başlayan tören, Yunus Emre İlköğretim Okulu`nda devam etti. Buradaki törende konuşan Vali Yardımcısı Mehmet Ali Aytaç, yeni bir eğitim öğretim yılına başlamanın heyecanı ve coşkusunu yaşadıklarını belirterek, geleceğin teminatı öğrencilerin ders başı yaparak okullarına, öğretmenlerine, arkadaşlarına ve kitaplarına kavuştuklarını söyledi.  Bir ülkenin kalkınmasının temel şartlarından birisinin nitelikli insan yetiştirmek olduğunu ifade eden Aytaç, nitelikli insan yetiştirmek için tüm imkanları öğrencilere sunma çabasında olduklarını kaydetti.

Mesajlar Verildi

Milli Eğitim Müdürü Okur da 2013-2014 eğitim öğretim yılında merkez ve 8 ilçede, 2 bin 447 derslik, 54 bin 126 öğrenci ve 3 bin 100 öğretmen kadrosuyla öğretim yılına başladıklarını bildirdi.  Yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dilediğinde bulunan Okur, sözlerini şöyle sürdürdü:   "Büyük bir heyecanla başladığınız yeni eğitim öğretim yılında, nihayet özlediğiniz sınıflara, öğrencilerinize kavuşmanın mutluluğunu yaşıyorsunuz. Sahip olduğunuz her türlü bilgi ve birikimi coşku, fedakarlık ve sevgiyle öğrencilerinize verme gayreti içinde olduğunuzu biliyor, yeni eğitim öğretim yılında hepinize başarılı çalışmalar diliyorum.

Geniş Katılım Oldu

Sevgili öğrenciler, sizleri başarılı kılabilmek için okullarımızdaki imkanları her geçen gün daha iyiye ve daha güzele götürmeye kararlıyız. Bunları size vermek bizim yükümlülüğümüzdür. Fakat sizler bunlardan daha iyisine de layıksınız. Sizleri çok seviyor ve sizlere güveniyoruz. Yeni eğitim öğretim yılında sizlere başarılar diliyorum."  Konuşmaların ardından öğrenciler günün anlam ve önemiyle ilgili şiirler okudu. Törene, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Emniyet Müdürü Kadri Kartal, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü ile veliler katıldı.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false