Anahtar Kelimeler:

Eğitime Siyaset Karıştı

Eğitime Siyaset Karıştı

 2013-2014 eğitim ve öğretim yılı Yunus Emre İlköğretim Okulu’nda düzenlenen törenle başladı. Törende konuşan Belediye Başkanı Korkmaz’ın okulların fiziki sorunlarını belediyenin giderdiği yönündeki açıklamaları tepkiyle karşılandı. Törende hazır bulunan veliler Korkmaz’ı siyaset yapmakla suçladı.

Okullara Yardım Yaptı

Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Kırıkkale’de bulunan okulların boya, badana, kilit parke ve asfalt çalışmalarını belediyenin yaptığını söyledi. Eğitim ve öğretim yılının açılışında, yaptığı çalışmaları abartarak anlatan Korkmaz, eğitime destek verdiğini ve bu desteğin karşılığını almak istediğini bildirdi. Alanda bulunan bazı veliler Başkan seçim propagandasına erken başladı diye serzenişte bulundu. Bazı veliler ise, belediyenin çalışmalarına, öğrencilerin eğitimde başarıları olarak karşılık vereceğini savunarak Korkmaz’a savundu. Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur ve Okul Müdürü Haydar Öcal’da okullarda fiziki sorunun olmadığını ve Başkan Korkmaz’ın okullara yardım yaptığını ifade ettiler.

Bahçeler Otopark Olmalıydı

Alanda bulunan bazı veliler, yaz tatili döneminde okulların bahçelerinin otopark olarak kullanılmasını ve gelecek bu para ile okulların ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini savundular. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün; Valilik bünyesine bağlı olduğunu belirten veliler, Belediye’nin okullara yaptığı çalışmaları seçim propagandası gibi anlatmasının utanç verici bir durum olduğunu söylediler. Eğitime siyasetin alet edilmemesini istediklerini belirten veliler, çocukların siyasetten anlamayacağını ve beyinlerinin yıkanmaması gerektiğini ifade ettiler.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false