Anahtar Kelimeler:

Atalay: Demokrasi Mücadelesi Veriyoruz!

Atalay: Demokrasi Mücadelesi Veriyoruz!

 AK Parti Kırıkkale İl Danışma Meclisi toplantısında konuşan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay demokratikleşme paketi ile ilgili olarak, "Bizimki aslında tam bir demokrasi mücadelesi. AK Parti`nin, AK Partililerin, AK Parti hükümetinin ve sizlerin yaptığı tam bir demokrasi mücadelesi" dedi.

Atalay Da Katıldı

Atalay, partisinin Kırıkkale İl Başkanlığı tarafından Kırıkkale Kültür Merkezi`nde düzenlenen İl Danışma Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, "Biz Türkiye`yi normalleştirmeye devam ediyoruz. Bizim bu çalışmamızda ta ilk günden başlayıp devam ettiğimiz Türkiye2yi normalleştirme çalışmamızın yeni bir safhası. Türkiye`yi ilk aldığımız günü hatırlayınız. 2002`nin 3 Kasımını ve hükümetin ilk gündemini. Türkiye`nin üçte birinde olağan üstü hal (OHAL) vardı, terör yoğun, pek çok kesimde yasaklar, üniversiteli kız kardeşlerimiz kapıda bekliyor, Türkiye`nin her yeri her tarafı ekonomik krizden kavrulmuş, siyasetin vesayetler altında yürüdüğü bir dönem. Biz ilk nelerle başladık?

Demokrasi Mücadelesi

İlk işimiz o normalleştirmeyi sağlamak için OHAL denen şeyi kaldırarak başladık. Ülke o kadar anormaldi ki bir parti genel seçime gidiyor tek başına hükümet kuracak çoğunluğu sağlıyor ama genel başkanı aday olamıyor. Bu örnekten başka o günkü anormalliği anlatan başka bir şey olabilir mi?. Bizim genel başkanımız aday olamamış. Ama partimiz iktidar oldu. İşte bütün anormallikleri değiştiriyoruz biz. Demokratikleşme paketlerimiz adım adım bunun için. Bizimki aslında tam bir demokrasi mücadelesi. AK Partinin, AK Partililerin, AK Parti hükümetinin ve sizlerin yaptığı tam bir demokrasi mücadelesi" dedi.

Parti Çalışmaları

AK Partinin yaptığı çalışmalarla Türkiye`nin daha özgür, zengin, itibarlı ve daha güçlü olduğunu ifade eden Atalay, tüm bu çalışmaları sessiz devrim olarak niyetlendirdi. Altay, "Sessiz Devrim diye bir kitap çalışması yaptırdım. Bunun özelliği şu, 2002`den 2012`ye kadar demokratikleşme adımları olarak neler yapılmış. Anayasa değişiklikleri, yasa değişiklikleri ve diğer alt mevzuat veya idari tasarruflar. Bunun hepsinin tam bir envanteri. Kronoloji ile 2002`den başlıyor ve yıl, yıl koca bir kitap oluyor. Şimdi bunların birçoğu unutuldu, buna biz sessiz devrim dedik. 

Devrimin İsmi Yok

Devrim ismini koymamızın sebebi, değişik yerlerde, geçen yıllarda halk hareketleri oldu, devrimler oldu, biz aslında Türkiye`de yaptığımız değişim o kadar köklü, devrim çapında ama bunları demokrasinin kendi standartları ve kuralları içinde yaptık. Tamamen demokrasi ile seçimlerle geldik ve ikna ederek, uygun stratejiler uygulayarak bu değişimi yaptık. Hamdolsun bugün Türkiye daha özgür, zengin, itibarla ve daha güçlü. İşte bu demokratikleşme adımlarının bir yenisini, bunun içeriğini hiç bilmiyorum çünkü orada çok şey var.

 

Plaket Verdi

En kapsamlısı dedim, başbakanımızın hakkını ihlal etmek istemem o açıklayacak çünkü bunları, basında çok şey çıksa da orada çok sürprizler var. İnsanları şaşırtacak, ezberleri bozacak çok şey var ora da ve Türkiye`nin gerçekten demokratikleşme adına attığı en önemli adımlar olacak" dedi. Bakan Atalay konuşmasının hemen ardından AK Parti Kırıkkale Kadın Kolları ekibine yaptıkları çalışmalardan dolayı plaket verdi. Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.



  • Salı 27 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli