Anahtar Kelimeler:

Kamu-Üniversite-Sanayi Bir Araya Geldi

Kamu-Üniversite-Sanayi  Bir Araya Geldi

 Toplantı Yapıldı

Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde Nevşehir, Aksaray, Niğde, Kırşehir ve Kırıkkale illerini kapsayan "Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Bölgesel Toplantısı" yapıldı.

Arslan’dan Açıklamalar

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Aslan: "Ar Ge destekleri artırılacak, artırılması da gerekiyor. Artırılmasının ötesinde kullanılması da gerekiyor" "Geçen sene TÜBİTAK`ın Ar Ge`ye ayrılan 800 milyon lira bütçesi vardı. Ne kadarı harcandı? 600`ü harcandı. Bakanlığımızın 100 milyon lira destek kalemi vardı, bunun 90 milyonunu harcadık"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Ersan Aslan, "Ar-Ge destekleri artırılacak, artırılması da gerekiyor. Artırılmasının ötesinde kullanılması da gerekiyor" dedi.

Toplantı Yapıldı

Aslan, Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen ve Nevşehir, Aksaray, Niğde, Kırşehir ve Kırıkkale illerini kapsayan "Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Bölgesel Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti`nin kuruluşunun 100. yılı olan 2023 için çok önemli bir vizyon belirlendiğini söyledi.

Vizyon Anlatıldı

Bu vizyonun en önemli aktörlerinin, kamu, üniversiteler ve sanayiciler olduğunu belirten Aslan, "Bu üç aktörü bir küme olarak kabul edersek, bu zamana kadar bu üç kümenin kesişim kümesinden, birlikte yapacakları bir şeyden bahsedemiyoruz. Bizim yapmamız gereken bir ara kesim kümesi oluşturmak. Hatta onu öyle oluşturmalıyız ki birbiri içinde hemhal olarak tek bir küme haline dönüşmeli. Oyuncular belli; kamu, sanayi ve üniversite çalışanları. Dışarıdan da onlara milletin diğer unsurları hem emeği hem dualarıyla destek olacak" diye konuştu.

2023 Vizyonu

Aslan, 2023 vizyonu kapsamında 500 milyar dolar ihracat hedefi konulduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti: "Şimdi neredeyiz? 152,5 milyar dolardayız. İkinci önemli olan konu ise kişi başı gelirin 25 bin dolar olması. Şimdi 10 bin 500 dolar seviyesindeyiz. 10 yıl sonra cebimizdeki bu 10 bin doların 25 bin dolara çıkarılması hedefleniyor. Senaryo bu, başrolde oynayanlar belli, buna göre bir çalışma yapacağız. Genel anlamda baktığımızda hedefimiz 10. büyük ekonomi olmak. Şimdi 17. ekonomiyiz, 7 basamak daha oynayacağız. Bütün bu çıktılara baktığımızda bu üç kümeyi bir küme halinde nasıl uygulayabiliriz. Bunu gerçekleştirmeye çalışmalıyız."

AR-GE Çalışmaları

Ar-Ge çalışmalarının önemine dikkati çeken Aslan, "Ar-Ge destekleri artırılacak, artırılması da gerekiyor. Artırılmasının ötesinde kullanılması da gerekiyor. Geçen seneki rakamlardan iki örnek verecek olursam. Geçen sene TÜBİTAK`ın Ar-Ge`ye ayrılan 800 milyon lira bütçesi vardı. Ne kadarı harcandı? 600`ü harcandı. Bakanlığımızın 100 milyon lira destek kalemi vardı, bunun 90 milyonunu harcadık" diye konuştu.



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false