Anahtar Kelimeler:

Siz De Spor Yapın

Siz De Spor Yapın

 Her yıl 30 Eylül-6 Ekim tarihlerinde düzenlenen Amatör Spor Haftası etkinleri, Cumhuriyet Meydanında ki Atatürk Anıtı önünde saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Kutlama Yapıldı

Kırıkkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü, sporun temelinde olan amatör ruhu geliştirmek için gereken çalışmaları yürüttüklerini belirterek, genç nesilin kötü alışkanlıklardan uzak durması için gece gündüz demeden çalışmalar yürüttüklerini kaydetti. Ünlü, küçük yaşta çocukların spora kazandırılması, kötü alışkanlıklardan uzaklaştırılması, zamanlarını spor yaparak değerlendirilmesi konusunda çalışma yürüttüklerini belirterek, spor konusunda bakanlığın yürüttüğü önemli projeler olduğunu bildirdi.

Geniş Katılım Oldu

Konuşmaların ardından, sporcular gösteri yaptı. Valilik Binası önünden başlayan Amatör Spor Haftası yürüyüşü Millet Caddesi`nden devam ederek Cumhuriyet Meydanı`nda son buldu. Yürüyüş ve Törene Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, Gençlik ve spor İl Müdürü Rıfat Ünlü, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Atanur Aydın, İl Müdürleri, sporcular ve davetliler katıldı.

Etkinlikler Sürecek

Cumhuriyet Meydanı`ndaki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Protokol konuşmalarından sonra Soyakan gösterisi, halk oyunları gösterisi yapıldı. Spor stantlarının ziyaret edilmesiyle etkinlikler devam etti. Etkinlikler bir hafta boyunca devam edecek. Spor gösterileri yapılacak. Etkinlikler ile amatör sporlara olan ilginin artması sağlanacak.

Ünlü Bilgi Verdi

Cumhuriyet Meydanında Amatör Spor Haftasıyla ilgili konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü, “Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl 81 ilde 30 Eylül– 6 Ekim 2013 tarihleri arasında kutlanacak olan Amatör Spor Haftası kapsamında planlanan faaliyetler ile farkındalık oluşturularak halkımızın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi, yetenek taraması yapılarak spora yönlendirilmiş çocuk ve gençlerimizin, bağlı oldukları kulüplerinin ve başarılı sporcularımızın halkımıza tanıtılması, yeni bireylerin spora kazandırılması, amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesine ilişkin sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması amaçlanmaktır.

Kapanış Töreni Yapılacak

Kutlamalar ilimizde bir hafta boyunca devam edecek olup, program çerçevesinde; atletizm, atıcılık, badminton, bilek güreşi, bocce, dart, futbol, güreş, halk oyunları, halter, judo, masa tenisi, sokak basketbolu, tenis, voleybol, yüzme branşlarında müsabakalar düzenlenecektir.

Amatör Spor Haftası için düzenlenen yarışmalarda kupa, madalya, başarı ve katılım belgesi gibi ödüller 6 Ekim Pazar Günü Saat 15.00’te kültür merkezinde yapılacak kapanış töreninde verilecektir. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ve ASKF tarafından, Sporun En’leri töreninde ise yıl boyu ulusal ve uluslararası organizasyonlarda dereceye girenlere plaket ve hediyeler verilecektir” dedi.



  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli