Anahtar Kelimeler:

Gülkonak Yolu Yapılıyor

Gülkonak Yolu Yapılıyor

Vali Ali Kolat, yapımı devam eden Keskin- Gülkonak yolunda incelemelerde bulundu, köyü ziyaret ederek köylülerle bir süre sohbet etti.

Köyü Ziyaret Etti
Keskin- Gülkonak köyü 12 km uzunluğunda bir yol ağına sahip. Köy, Keskin-Kırşehir yolundan 8,5 km mesafede yer almaktadır. İl Özel İdaresi tarafından yapılan, yol sıkıştırması ve 1. Kat asfalt çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Kolat, ilgililerden bilgi aldı. 1. Kat asfalt çalışmalarının bu ay içerisinde tamamlanacağı belirtildi. Vali Kolat, Gülkonak köyünde bir süre köylülerle sohbet ederek köy muhtarından bilgi aldı.

Köylülerle Sohbet

Köylerde anız yakılmasının tehlike oluşturduğunu belirten Kolat, bunun önlenmesi için çiftçilerimizin, köylünün daha duyarlı olmasını isteyerek, “Köylerimize yol, su ve kanalizasyon gibi hizmet getirmek için çalışmalar yapılıyor. Buralardan göç olmasını istemiyoruz. Tersine, köylümüz köyüne geri dönsün, toprağını ekip biçsin istiyoruz.

Üretim Olsun
Üretim olsun. Devletin tüm imkânları sizlere sunulmaya çalışılıyor. Köylüler, “Allah razı olsun” dese yeter. Kaman ilçesi ceviz yetiştiriyor. İstiyoruz ki sizlerde değişik meyve ve sebzeler yetiştirin. Mesela; bu yörede eskiden güzel armutların, elmaların yetiştirildiği söyleniyor. Şimdi bunlar yok. Tekrar bir yerden başlamak lazım” dedi.
 



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli