Anahtar Kelimeler:

Maskeli 5'ler yakalandı!

Maskeli 5

Çorum İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Çorum başta olmak üzere, Amasya, Tokat, Yozgat, Çankırı, Kırıkkale illerinde çok sayıda ev ve iş yerini soyan şahıslara yönelik operasyon düzenledi.

Yakalandılar
Çorum İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Çorum başta olmak üzere, Amasya, Tokat, Yozgat, Çankırı, Kırıkkale illerinde çok sayıda ev ve iş yerini soyan şahıslara yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda Sinan Ç. Kenan Ç. ve Mevlüt Ç. ile Yunus Ö. ve Emre E. isimli şahıslar takibe alındı. Şahıslar Alacahöyük beldesinde kendilerine ait bir iş yerinde yakalandı. Bir yıldan uzun bir süredir aranan bahse konu şahısların yakalanmamak için kullandıkları taktikler ise profesyonelleri aratmıyor. Şahısların haberleşmede telefon kullanmadıkları, bunun yerine telsizle haberleşmeyi tercih ettikleri, bu yöntemle olası bir teknik takibe karşı önlem aldıkları, güvenlik kamerası bulunan iş yerlerinde önce kamerayı kırarak görüntü vermemeye çalıştıkları, hırsızlıkta mutlaka kar maskesi, çocuk maskesi ve eldiven kullanarak ortaya çıktı.

Ayakkabı değiştirmişler!
Şahısların ayrıca, jandarmanın olay yerinde yaptığı incelemelerde bir iz bulunmasının önüne geçmeye çalıştıkları, sık sık ayakkabı değiştirerek ayak izlerinin tespitini zorlaştırmaya çalıştıkları, başkasının adına alınan araçları kullandıkları, sahte plaka taktıkları sahte plaka yapımı için özel olarak çeşitli harf ve rakam gruplarından oluşan yapıştırma yaptıkları, araçlarının deşifre olmaması için akaryakıt istasyonlarından akaryakıt almadıkları, bunun yerine çevre köylerde bulunan traktör ve iş makinelerinden çaldıkları akaryakıtı Çeşmeören köyünde depo olarak kullandıkları evde bidonlar içinde muhafaza ederek akaryakıt ikmalini evde kendileri yaptıkları anlaşıldı. Gözaltına alınan şahısların üzerlerinde çok sayıda kaçak sigaranın yanı sıra 8 adet telsiz, 4 adet sahte plaka, 1 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet kuru sıkı tabanca ile tabancalara ait 138 adet fişek ile bir adet av tüfeği çok sayıda ev malzemesi ile bir adette güvenlik kamerası ele geçirildi.

Aile boyu çete
Jandarma tarafından yakalanan zanlıların 3`ü kardeş olduğu öğrenilirken diğer 2 kişi de yakın akrabaları oldukları belirtildi. Çete üyelerinin babaları da hırsızlıktan cezaevinde yattığı öğrenildi. Ailenin hemen birçok üyesi hırsızlıktan da arandığı belirtilirken, zanlıların 15 ayrı suçtan bir yıldan fazladır arandıkları öğrenildi.

Akaryakıt çalmışlar
Hırsızlık zanlılarının kullandıkları yerlerde jandarmanın yaptığı araştırmalar da şüphelerin, yakalanmamak için yaptıkları çalışmalar ortaya çıktı. Şahıslar yakalanmamak için köylülerin akaryakıtlarını çaldıkları ve onları da bir depoda muhafaza ettikleri ortaya çıktı. Hırsızlık yaparken tanınmamak için çizgi film karakterlerine ait maskeleri ve kar maskelerini taktıkları öğrenilen şahısların güvenlik kameralarını bile çaldıkları öğrenildi. Gözaltına bulunan zanlıların jandarmadaki sorgularının ardından adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.
 



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false