Anahtar Kelimeler:

Engelli sporculardan, Vali Kolat'a ziyaret

 Engelli sporculardan, Vali Kolat

 Bedensel engelli sporculardan, Vali Kolat’a ziyaret

Düzenlenen ziyarette Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü de bulundu. Vali Kolat, sporculara ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek; onları başarılarından dolayı kutladı.

Güzel bir çevre edineceklerdir
Vali Kolat: “ Engellilerimiz hayatlarını mutlu yaşasınlar. Engelleri hayatlarına engel olmasın. İstedikleri gibi yaşasınlar. Spor yapma imkânı varsa spor yapsınlar. İlimizde engelliler spor konusunda iyi ama daha fazla katkı istiyorum. Yani engelli sayımıza bakarsak ve spor yapan engelli sayımıza bakarsak bu rakam çok düşük seviyede. Yüzde 10 seviyelerinde engellimiz spor yapıyor. Bu oranı yükseltmemiz gerekiyor. Engelli arkadaşlarımız sporun içine girdiği zaman hayattan daha fazla zevk alacaklardır, daha güzel bir çevre edineceklerdir.

Kırıkkale’nin ismini tüm dünyada duyuralım
Daha güzel bir dostluk, kardeşlik ortamı oluşacaktır. Dolayısıyla hepimiz birbirimize destek vereceğiz. Engel durumumuza göre hepimizin yapabileceği bir spor dalı vardır. Herkes istediği sporu yaparak mutlu olacak. Hep beraber bu hayatı daha da yaşanılabilir hale getirmek için çalışacağız.” dedi. Vali Kolat, konuşmasına devamla: “ Engellilerin daha rahat koşullarda yaşayabilmeleri için başta Hükümetimiz olmak üzere; Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız, Valiliğimiz ve Müdürlüklerimiz çalışmalar yapmaktadırlar.  Ama biz de istiyoruz ki; engellilerimizin spora katılımı çok olsun. Hem Kırıkkale de sesimizi duyuralım, hem de Kırıkkale’nin ismini tüm dünyada duyuralım.” dedi.
 



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false