Anahtar Kelimeler:

Kırıkkale Enerji Yolu Oldu

Kırıkkale Enerji Yolu Oldu

Enerjinin "ipek yolu" olarak nitelendirilen Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP), 9 milyar dolarlık yatırım bedeli ile dünyanın en büyük enerji projelerinden biri olma özelliği taşıyor. 

Önemli Bir Proje
Enerjinin "ipek yolu" olarak nitelendirilen Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP), 9 milyar dolarlık yatırım bedeli ile dünyanın en büyük enerji projelerinden biri olma özelliği taşıyor.  TANAP, hem Türkiye`nin doğal gaz arz güvenliğine hem de ülkenin enerji alanındaki bölgesel hedeflerine o¨nemli katkılar sağlayacak.  TANAP`ın Çevresel Etki Değerlendirme Başvuru Dosyası`nda yer alan bilgilere göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın temelini gelecek yıl atmayı planladıklarını belirttiği proje ile Azerbaycan`da Sah Deniz-2 sahası ve diğer sahalar ile c¸evre ülkelerdeki doğal gazın gerek Türkiye iç pazarına dağıtımının yapılması ve gerekse Türkiye üzerinden Avrupa ülkelerine iletilmesi planlanıyor.

Kırıkkale’den Geçiyor

Proje ile TANAP Doğalgaz İletim AS¸ tarafından, Gürcistan-Türkiye sınırından başlayarak sırasıyla Ardahan, Kars, Erzurum, Erzincan, Bayburt, Gümüş¸hane, Giresun, Sivas, Yozgat, Kırşehir, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli`den geçecek hat taşıdığı gazı Avrupa`ya ulaştıracak. TANAP, 21 il 69 ilçeye uğrayarak yaklaşık 1900 kilometre yol kat edecek. Hattın yaklaşık 18 kilometrelik kısmı ise Marmara Denizi`nden geçecek. Projenin inşaat aşamasında hattın geçeceği güzergahta ortalama 36 metre genişliğinde bir koridor oluşturulacak. Böylece hattın yapımı için yaklaşık 70 milyon metrekarelik bir inşaat alanı kullanılacak.
 



  • Salı 27 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli