Anahtar Kelimeler:

Dünya diyabet günü

Dünya diyabet günü

Kırıkkale Halk Sağlığı Müdürlüğü Dünya Diabet Günü dolayısıyla Kırıkkale Mustafa Necati İlkokulunda resim yarışması düzenledi.

Yarışma yapıldı

Halk Sağlığı Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, ilkokul öğrencilerine sağlıklı beslenme konulu eğitim verildikten sonra okul bahçesine kurulan sıralarda anladıklarını resme döktükleri belirtildi. Şenlik havasında geçen resim yarışmasında,çocukların yoğun katılımı sonrasında tüm öğrencilere hediyeler dağıtıldığı ifade edilen açıklamada şu görüşlere yer verildi:

Bilgi verildi

"Yapılan resimlerin tamamı daha sonra okul duvarına asıldı. Özellikle Tip 1 diabet hastası olan bir çocuğun çizdiği resimde doktorlara taş çıkarırcasına diabet hastalığı mekanizmasını tam olarak anlatabilmesi dikkat çekti. Resim yarışması sonrasında okul  bahçesinde çeşitli çizgi oyunları oynanarak fiziksel aktivitenin önemi  konusunda farkındalık oluşturulmaya çalışıldı. Eş zamanlı olarak bir alışveriş merkezinde de konu ile ilgili stand açılarak erişkin vatandaşların kan şekeri ölçümleri yapıldı ve broşürler yardımıyla Kırıkkale halkı bilgilendirildi."

Diyabete dikkat!

Halk Sağlığı Müdürü Dr.Feramiş Ender Güngüneş yaptığı açıklamada, diyabetin, diğer adıyla şeker hastalığının vücutta pankreas adlı salgı bezinin yeterli miktarda insülin hormonu üretmemesi ya da ürettiği insulin hormonunun etkili bir şekilde kullanılamaması durumunda gelişen ve ömür boyu süren bir hastalık olduğunu bildirdi.
 



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false