Anahtar Kelimeler:

Diyabete dikkat edin!

Diyabete dikkat edin!

Turk MISC Kırıkkale Topluluğu olarak sağlıkla ilgili düzenli olarak etkinlikler yapan Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri 14 Kasım Dünya Diyabet Günü`ne dikkat çekmek amacıyla Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi`nde bir etkinlik düzenledi.

Diyabet programı
14 ve 15 Kasım tarihlerinde yaklaşık 750 vatandaşın kan şekerini ölçüp hastalık hakkında bilgi verdiklerini ifade eden TurkMISC Kırıkkale Topluluğu Başkanı Aziz Kaan Yabalak, “Diyabet, vücudunuzun da pankreas adlı salgı bezinin yeterli miktarda insülin hormonu üretmemesi ya da ürettiği insulin hormonunun etkili bir şekilde kullanılamaması durumun da gelişen ve ömür boyu süren bir hastalıktır. Ülkemizde de en sık görülen kronik hastalıklardan biri kuşkusuz ki diyabet yani şeker hastalığıdır.

Bilgiler verildi

Bu hastalık zamanla kalp, damarlar, göz, böbrek ve sinirlerde yapısal değişikliklere yol açabilir. O nedenle risk grubunda yer alan herkesin yılda en az bir kere kan şekeri ölçümü yaptırması oldukça önem kazanmaktadır. 14 Kasım Dünya Diyabet Günü`ne dikkat çekmek için yapmış olduğumuz etkinliğimizde ortalama olarak 90 ile 140 arasında bulduğumuz değerler dışında yani anormal saptadığımız değerlerde, hastalarımıza gerekli tavsiyelerde bulunup, onları kontrol amacıyla endokrin polikliniğimize yönlendirdik" diye konuştu.

TurkMSIC nedir ?

TurkMSIC (Turkish Medical Students’ International Committee / Türk Tıp Öğrencileri Birliği) Türkiye’deki tıp öğrencileri arasında oluşturulmuş; bağımsız, siyasi olmayan, kar amacı gütmeyen en büyük ve en köklü kuruluştur. 1952 yılında kurulan TurkMSIC, üye fakülteleri ile Türkiye’deki 30.000 tıp fakültesi öğrencisini temsil etmekle birlikte, uluslararası çapta ise kurulduğu yıldan beri üyesi olduğu IFMSA(Uluslararası Tıp Öğrencileri Birliği Federasyonu) dahilinde 120 ülke içinde Türkiye’yi temsil etmektedir.
 TurkMSIC, Türkiye’deki tıp fakültesi öğrencileri için ve tıp fakültesi öğrencileri tarafından yürütülen, tamamen gönüllülük esas alınarak çalışan bir organizasyondur. Birleşmiş Milletler ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından resmi olarak tanınan Türkiye’deki ilk ve tek tıp öğrencileri forumudur.
 



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false