Anahtar Kelimeler:

Tüfeğine Sahip Çık Kırıkkale

Tüfeğine Sahip Çık Kırıkkale

Milli Piyade Tüfeğinin Kırıkkale silah fabrikasında üretimi ve işin özel sektöre kaydırılmasını isteyen güçlere karşı Kırıkkale Türk Metal Sendikası açık çağrı yaparak, tüm Kırıkkale halkını bugün saat 17.00’da Cumhuriyet Meydanına davet etti.

Özel Sadece Alt Yüklenici Olsun
Kırıkkale Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Mürsel Öcal bir basın toplantısı gerçekleştirerek, bazı güçlerin Milli Piyade Tüfeğinin Silah Fabrikasında üretimini istemediğini, silahı özel sektörde yapılması için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti. Öcal yaptığı açıklamada, “Bizim isteğimiz özel sektör sadece alt yüklenici olarak kullanılsın. Aldığımız duyumlara göre özel sektörde hat kurulması için çalışmaların başlatıldığı belirtiliyor. Bu demek oluyor ki silah üretiminin MKE silah Fabrikasında değil de özel sektörde yapımı söz konusu olabilir” ifadesinde bulundu.

Hataya Bir Daha Düşmeyeceğiz
Daha önce de bu tür sıkıntılar yaşandığını ve bu sıkıntılardan tüm Kırıkkale’nin zarar gördüğünü ifade eden Şube Başkanı Mürsel Öcal, “Daha önce 600 kişinin çalıştığı bir fabrika bir bölüm kapandı. O zaman da özel sektör devreye girmişti ve MKE olarak zorunlu koşulan “Bu silah yapımını özel firmaya öğreteceksin” mevduatını gerçekleştirdik. Bu yüzden bu fabrikamız kapandı. İstihdam olanağı kalmadı. Bizim davamız Kırıkkale içindir. Bu yüzden silah üretimini hiçbir kimseye kaptırmak istemiyoruz. Bu hataya bir daha düşmeyeceğiz” diye konuştu.

Tüm Kırıkkale’yi Meydana Bekliyoruz
Milli Savunma Bakanlığının resmi olarak açıklama yaparak bu işin üst yüklenicisinin MKE olduğunu gerek duyulduğu takdirde alt yüklenicilere başvurulacağını belirtmesini istiyoruz diyen Öcal, “Bu konuda tüm Sivil toplum kuruluşlarımızı, tüm siyasi partilerimizi, tüm derneklerimizi tüfeklerine sahip çıkmaları için bugün saat 17.’00’da Cumhuriyet Meydanında buluşmaya davet ediyorum. Silah MKE’nin olsun” dedi
 



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false