Anahtar Kelimeler:

Fiyapı işçileri mahkeme yolunda

Fiyapı işçileri mahkeme yolunda

  

Kırıkkale Fi Yapı şantiyesinde çalışan ve şirket temsilcilerinin saldırısına uğrayan işçiler Ankara`da bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

 

Açıklama yaptılar

Evrensel`in haberine göre şantiye Müdürü Tuncay Kulaksız`ın kendilerine küfürler savurarak köpeklerle saldırdığını belirten işçiler, Kırıkkale Tıp Fakültesinden aldıkları darp raporuyla şikayetçi olduklarını ve süreci yargıya taşıdıklarını ifade etti. İşçiler yaptıkları açıklamada, şantiyede yaşadıkları hak gasplarına dikkat çekerek, 2 ay boyunca kendilerine sadece bir kez ödeme yapıldığını belirtti. İşçiler, muhatap oldukları taşeron firma Kayacanlar İnşaat`ın Sahibi Yavuz Kaya`nın toplam 7 bin 500 TL ödeme yaptığını, geri kalan ücret için senet verdiğini aktardı.

 

Sıkıntıyı anlattılar

"Biz inşaat İşçileri`nin kaza denilen iş cinayetlerinde birinci sırada olmamız yetmezmiş gibi bir de ücretlerimiz gasbedilmektedir" diyen işçiler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığını "Görevini yerine getirmeye" çağırdı. Yatırılmayan sigorta primlerinin derhal taraflarına yatırılmasını ve Fi Yapı yetkililerinin cezalandırılmasını talep eden işçiler, "İşçileri güvencesizliğe ve geleceksizliğe mahkum eden taşeron sisteminden vazgeçin" dedi.

 

Köpekli saldırı

Adana İnşaat İşçileri Sendika Girişimi yaptığı yazılı basın açıklamasıyla; Kırıkkale`de Fi Yapı`nın toplu konut inşaatında çalışan 15 inşaat işçisine yönelik saldırısını kınadı. 3 aylık ücretlerini alamayan işçiler, taleplerini bir basın toplantısıyla açıklamışlardı. Alacaklarının ödenmesini bekleyen işçiler, Fi Yapı İnşaat Şirketi`nin görevlileri köpekli saldırısına uğramışlardı. 2 işçi bu saldırı sonucu ağır yaralanıp hastaneye kaldırıldı. Girişimin yaptığı açıklamada; "Bu yaşananları kınıyor tekrar yaşanmaması için tüm inşaat işçilerini bu zorba düzene karşı mücadele etmeye çağırıyoruz" denildi.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli