Anahtar Kelimeler:

Kırıkkale Şehidini Uğurladı

Kırıkkale Şehidini Uğurladı

Ankara`nın Gölbaşı ilçesinde düşen helikopterde şehit olan binbaşı Ahmet Duman, Kırıkkale`de defnedildi. Şehidimizin cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi.

Cenaze Töreni Yapıldı
Ankara`nın Gölbaşı ilçesinde düşen helikopterde şehit olan Kara Pilot Binbaşı Ahmet Duman (36), memleketi Kırıkkale`de toprağa verildi. Duman`ın cenazesi, Ankara Kara Havacılık Okul Komutanlığında yapılan törenin ardından Kırıkkale`de bulunan babası Hayrullah ve annesi Hatice Duman`ın yaşadığı Karatepe Mahallesi 1078 Sokak`taki eve getirildi.

Telefonla Öğrenmişler
Babası Duman burada gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlu Ahmet Duman`ın şehit olduğunu telefonla öğrendiklerini belirterek, "Erzincan`da yaşayan kızım Demet Çelik`i ziyarete gitmiştim. Dün Kırıkkale`ye geldim, sabah saatlerinde kazadan bilgim oldu. En son 20 gün önce görüştüm. Ben Erzincan`a gittim o Ankara`daydı, telefonla görüşüyordum. Bana `gelme buralar soğuk` diyordu" dedi.

Eşi Gözyaşı Döktü
Türk bayraklarının asıldığı sokakta okunan duaların ardından şehit binbaşı için helallik istendi. Cenaze, daha sonra Nokta Camisi`ne götürüldü. Musalla taşına konan tabutun başına gelen şehit Binbaşı Ahmet Duman`ın eşi Aysun Duman, "Benim yavrum babasız kaldı, çok erken daha 36 yaşındaydı. Ahmet beni niye bıraktın?" diye gözyaşı döktü.

Geniş Katılım Oldu
Cenaze törenine şehidin babası Hayrullah, annesi Hatice ve erkek kardeşi Mehmet Duman, kız kardeşi Demet Çelik, Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Komutanı Korgeneral Adem Huduti, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

52 Kez Ödül Almış
Şehit Binbaşı Duman, kılınan cenaze namazının ardından Kırıkkale Şehitliğinde toprağa verildi. İzmir ve Malatya`da uzun süre görev yapan şehit binbaşı Ahmet Duman`ın cenazesine katılan yakın arkadaşları, çok sayıda iç güvenlik harekatında görev yapan Duman`ın 52 kez komutanları tarafından ödüllendirildiğini, 2012 yılında Ankara`ya tayin olduğunu ve bakımdan çıkan helikopterlerin son testlerini yapan ekipte yer aldığını kaydetti.
 



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false