Anahtar Kelimeler:

Yahşihan için birlikte daha çok şey yapacağız

 Yahşihan için birlikte  daha çok şey yapacağız

Kırıkkale Yeni Sanayi esnafı Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur’a bir moral yemeği verdi. Yemekte konuşan Sungur Yahşihan’ın sürekli bir gelişim içinde olduğunu, Yahşihan’ı  önümüzdeki yıllara sorunsuz bir ilçe yapmak istediklerini, bunun için de istikrarın sürmesi gerektiğini ifade etti.


İyi işler yaptık
Yahşihan Belediye Başkanı ve yapılacak yerel seçimlerde Belediye Başkan Adayı olan Ahmet Sungur’a Yeni sanayi esnafından destek geldi. Esnaf tarafından tertip edilen ve 20’e yakın esnafın katıldığı yemekte Yahşihan hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Sungur ilçenin bir çok sıkıntısını geçtiğimiz dönemde çözdüklerini söyledi. Sungur ilk iki yıllarının acemilikle geçtiğini 2009 yılında belediye kasasında bin lira ile aldığı belediyeyi borcu olmaya bir Belediye haline getirdiğini söyledi. Sungur “Yahşihan’ın nüfusu şu anda 14 bin altı yüz. Seçildiğimiz dönemde 10 bin civarında idi.

Maaş sıkıntısı yok
Biz 35 bin metre kare ile devir aldık. Bizim dönemimizde 20 kat artışla 700 bin metre kare oldu. Bütçemiz 4 milyondu. Biz geldiğimizde bütçeyi 14 milyon yaptık. Araç sayımız 22 idi 323 araç daha alarak bu sayıyı 54 yaptık.Ama yetmiyor. Sürekli büyüyen gelişen bir ilçe  içerisinde daha güzel çalışmaları nasıl yaparız mantığı ile hareket ediyoruz. Biz önümüzdeki Yahşihan’ı 2023 Yahşihan’ı 45 bin nüfus olarak düşünüyoruz. 5 yıldır buradayız çalışan hiçbir personelime borcum yok.120’e yakın mevsimlik işçimiz var. Hepsinin maaşlarını sigorta primlerini ödüyoruz" şeklinde konuştu. 

Borcumuz bulunmuyor
Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur geçtiğimiz dönemde çok büyük sıkıntılar yaşadıkları bunların üstesinden başarı ile geldiklerini  şu anda piyasaya borcu bulunmayan bir belediye olduklarını belirtti. Sungur “Yahşihan Belediyesinin tek geliri inşaat sektörü. Onun için biz bu memlekette kat artırımına gidiyoruz. Onun için 10 kat isteyene yardımcı oluyoruz. Emlak geliri bakımından en zengin Belediye Hacılar Belediyesi. 3500 nüfusu var sadece rafineriden aldığı emlak geliri 6 milyon. Bahşılı Belediyesi`nin 5 bin nüfusu var rafineriden aldığı emlak geliri 5 milyon lira.

İstikrar sürmeli
Arazinin geniş olduğu OSB, Üniversite Yeni Sanayi Bölgesi Devlet Su işleri İl Özel İdare burada. Bu kadar emlak ve arazi fiyatlarının pahalı olduğu bir zamanda bizim yıl içerisinde emlak paramız 700 bin lira.Biz bu gelirle  bir mucizeyi gerçekleştirmeye çalışıyoruz" dedi. Sungur  yaklaşan yerel seçimler içinde destek isteyerek “Bir dönem daha burada olmak istiyoruz.Biz Yahşihan’la ilgili önemli işler bahsettiğimi düşünüyorum.Yahşihan’la ilgili çıkışın sürmesini istiyoruz.Kendi Belediyemiz açısından istikrarın sürmesi gerekiyor.Bu süreç içerisinde sizlerden destek bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
 



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı