Anahtar Kelimeler:

Fabrikalarda İnceleme Yaptı

Fabrikalarda İnceleme Yaptı

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, MKEK’ya bağlı Barut Fabrikası Müdürlüğü`nü ve Hurda Fabrikası Müdürlüğü`nü ziyaret ederek incelemelerde bulundu.


Barut Fabrikası Ziyareti
Ziyarette, Vali Yardımcısı Rıfat Ata, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Harun Karabulut ve İl Emniyet Müdürü Hasan Onar da bulundu. Vali Kolat, Barut Fabrikası Müdürlüğü ziyaretinde MKEK Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Demirdöğen, Barut Fabrikası Müdürü Berna Doğrul ve yetkililer tarafından karşılandı. Vali Kolat, Yanar Kovan Tesisi ve Küresel Barut Üretim Tesisi başta olmak üzere birçok tesisi gezerek çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Burada Vali Kolat ve beraberindeki heyete, barut imalatı, barutun fişek hızına etkisi ve yaptığı basınç hakkında bilgiler verildi. Son olarak Ürün Sergi Sarayını gezen Vali Kolat’a, çeşitli fişekler ve bu fişeklerde kullanılan barut çeşitleri hakkında sunum yapıldı. Ayrıca atış poligonunda deneme amaçlı fişek atışı gerçekleştirildi.

Hurdalık Ziyareti
Hurda Fabrikası Müdürlüğü ziyaretinde Vali Ali Kolat ve beraberindeki heyet Fabrika Müdürü Mehmet Şener ve yetkililer tarafından karşılandı. Hurda Fabrikası Müdürlüğü tarafından, Vali Kolat ve beraberindeki heyete brifing verildi. Verilen bilgilerde fabrikanın, her türlü kamu kurum ve kuruluşlarının hurdalarını topladığı ve geri dönüşümü sağlayarak değerlendirildiği belirtildi. 12.000 m2 kapalı alan ve 358.000 m2 açık alan olmak üzere toplam 370.000 m2 alanda faaliyet gösteren fabrikanın son 4 yılda toplam 382.000 ton hurda üretimi yaptığı ifade edildi. Daha sonra Vali Kolat ve beraberindeki heyet Fabrikayı gezerek çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
 



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false