Anahtar Kelimeler:

İnsan gibi yaşamak istiyoruz

İnsan gibi yaşamak istiyoruz

Ahılı köyünde 5 yıldır elektriksiz ve susuz bir evde yaşayan 4 kişilik Varlı ailesi, gecelerini mum ışığında  gündüzleri de su bulabilmek için kuyu kazarak geçiriyor.Aile Reisi Haşim Varlı  beş yıldır çektikleri eziyetin sona ermesini ve insan gibi yaşamak istediklerini söyledi.

Sıkıntılı bir durum
Beş yıl önce  Ahili Köyüne kıt imkanlarla bir ev yaparak yerleşen 71 yaşındaki Haşim Varlı ve ailesi, günlerini elektriksiz ve susuz geçiriyor. Geceleri elektrikleri olmadığı için ışık yüzü göremeyen talihsiz aile, televizyon izlemeye de hasret kalmış. Aile, dereden bidonlarla getirdikleri taşıma suyu ile ihtiyaçlarını karşılarken, aydınlatmayı da kolilerle aldıkları mumlarla sağlıyor. Maddi yardım beklentileri olmayan ailenin tek isteği ise elektriğe ve suya kavuşmak.

Ruhsatsız evde yaşıyorlar
Haşim Varlı  Eşi Hürü  çocukları Ramazan  ve Saliha  ile yaklaşık 5 yıl önce Ahili Köyüne gelerek yaptıkları eve yerleştiklerini oturdukları evin ruhsatının olmadığı için  elektrik ve su abonesi açtıramıyorlar. Elektriksiz ve susuz bir evde yaşadığı için çocuklarından utanır hale geldiğini dile getiren Baba Varlı, "Çocuklarım rahatsız, burada iyice rahatsızlandılar. Televizyon izleyemiyoruz, buzdolabı kullanamıyoruz, bir ömür burada böyle geçiyor" dedi.Omzuna astığı heybeyle her gün birkaç kez taşıma suyu getiren evin oğlu Ramazan Varlı ise su bulabilmek için kuyu kazıyor. İlk kuyudan su bulamayan Ramazan Varlı, şimdi 2. bir kuyuda çökme tehlikesine karşın su bulabilmek için çalışıyor.

Tek isteğimiz elektrik ve su
Kendilerine uzatılacak yardım eli ile elektrik ve suya kavuşmayı hayal ettiklerini ifade eden Haşim Varlı “Beş yıldır durumumuz içler acısı. Yetkili mercilere defalarca başvurduk. Ancak istediğimiz yardımı bir türlü alamadık. Artık dayanacak gücümüz kalmadı. İnsan gibi yaşamak istiyoruz.Aile olarak tek isteğimiz elektiğimiz ve suyumuzun olması “ şeklinde konuştu.


 



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli