Anahtar Kelimeler:

112 için açılış yapıldı

112 için açılış yapıldı

 Yahşihan İlçesi, İl Özel İdaresi`ne ait binada hizmet verecek olan 112 Acil Çağrı Merkezi`nin bugün açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Vali Yardımcısı Rıfat Ata, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun,  İl Müdürleri ve davetliler katıldı.

Açılış gerçekleştirildi

112 Çağrı Merkezinin hizmete açılmasında konuşan Vali Yardımcısı Rıfat Ata: “112 Çağrı Merkezi özellikle Avrupa Birliğine üye ülkelerde 1992 yılından sonra, 110, 112, 155,156 ve 177 gibi değişik kurumları bir araya getiren çağrı merkezleri birleştirilerek bu uygulamaya başlamışlardır. Türkiye’de 2003 yılında bu uygulamanın faydalı olacağı kanaatine varılarak Antalya ve Isparta illeri pilot il seçilerek uygulamaya başlanmıştır. Daha sonra bu uygulamaya 12 ilimiz daha dahil edilmiştir. Antalya, Isparta’dan sonra bugün de bu uygulamayı bizimle beraber Burdur ve Karaman illeri bu teknik donanımlı hizmeti devre sokmuştur. Bu çeşitli birimlerin bir araya gelmesinden örnek vererek açıklama yapmak gerekirse; mesela bir trafik kazasında hemen ambulans hizmeti aklımıza gelebiliyor.

Bilgiler verildi

Ama yanında emniyet ve asayiş hizmetlerinin olması gerektiği ve hatta araçta yangın varsa itfaiye hizmetinin de gerekli olacağı düşünülmektedir. Burada hem zaman yönünden hem de teknik yönden ilgili birimin kısımları olay mahalline en kısa sürede giderek öncelikle can kaybını önlemek için hemen tedbir alacaklardır. Buradan olay yerinin Türk Telekom Merkezi ve GSM operatörleriyle tahmini yeri süratle öğrenilebiliyor. Ekiplerimiz bu sayede hemen ambulans ekipleri aracılığıyla vatandaşın yaşama şansını artırıyor. Böylece dünyadaki bu uygulamaya paralel olarak ilimizde de bu uygulamaya başlamış bulunuyoruz. Bu konuda emeklerini hiç esirgemeyen Belediyemize, Emniyet Müdürlüğümüze, İl Sağlık Müdürlüğümüze ve tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum" dedi. 

Gereksiz aranmasın

Ülkemizde acil çağrılara cevap vermek üzere oluşturulmuş pek çok acil hatlar mevcuttur. Bazen telaş ve heyecanla yanlış numara aranıp doğru hizmete ulaşılamazken bazen de trafik kazası, patlama gibi birden çok acil ekibin olay yerine çağrılmasını gerektiren bir olayda tek bir numaranın aranması, diğer ekiplerin olaya zamanında müdahalesini geciktirebilir. Vatandaşların bu çağrı Merkezlerinden yararlanmaları için gereken ve asılsız yere aramaları gerekiyor. Hatların meşgul edilmesi bir başka Vatandaşımızın acil çağrısına cevap verilmemesi anlamına geliyor. Bu da arzu edilmeyen can ve mal kaybına neden olabilmektedir. Çağrıların zamanında alınması halinde ilgili kurumlara iletilerek olaya en kısa sürede müdahale edilebilmektedir.112 Acil Çağrı Merkezi 24 saat hizmet vermektedir."



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false