Anahtar Kelimeler:

Bayanlara özel seçim bürosu

 Bayanlara özel seçim bürosu

 Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, ilçede önemli ve güzel işler yaptıklarını ifade etti. Sungur, “Yahşihan`lı bayanlara özel projeleri olduğunu ve seçim sırasında bayanlara özel seçim bürosu açtık” dedi.

30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler genel seçimlerinde tekrar aday olan mevcut Başkan AK Parti Yahşihan Belediye Başkan Adayı Ahmet Sungur seçim çalışmalarına devam ediyor. Sungur geçtiğimiz günlerde ise ABC Özel Sağlık Koleji Müdür Yardımcısı İsmail Hakkı Vatangül ve Öğretmenleri Sungura’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundular. Çalışmaları hakkında açıklama yapan Sungur Yahşihan’da hanımlara özel seçim bürosu açıldığını ifade etti. Seçim çalışmalarında bayanların daha rahat çalışmaları için bayanlara özel büro açıldığını söyleyen Sungur, “ Bayanlara özel projelerimiz ile seçim çalışmalarımıza devam ediyor. Yahşihan’lı bayan kardeşlerimiz bizden büro istedi bizde imkânlarımız ölçüsünde bayanlara özel seçim bürosu açtık. Seçim sonunda yaptığımız projeleri hayata geçireceğiz” dedi.

En iyisini yapıyoruz

Yahşihan için en iyisini yapma gayreti içinde olduklarını ifade eden Sungur, “ Bütçemiz 5 trilyon lira idi, 14 trilyon lira oldu. Yeşil alan bizim teslim aldığımızda 5 bin metrekare alan vardı, şimdi 80 bin metrekareye çıkardık. Araç sayısı 2009’da belediyeyi teslim aldığımızda 22 idi, biz 32 araç daha aldık. Ama bu yapılanlar yeterli değil, sürekli gelişen büyüyen bir ilçe içerisinde bunları daha iyi daha mantıklı yapmamız gerekiyor” diye konuştu. 2014-2019 yılları Yahşihan açısından çok farklı olacağını söyleyen Sungur, “ Hepinizden destek istiyoruz. 14 trilyon bütçe yaptık, 5 yıl içerisinde 15 trilyon yatırım yapmışız. Belediyemizi 8 trilyon borçla teslim aldık, Borçların 4 trilyonunu ödedik, 4 trilyonu kaldı. Dolayısıyla bunları yaparken ilçe içerisinde yapmış olduğumuz birçok yatırımı yansıtamıyoruz. Hacıbey TOKİ’yi gören Yeşil Vadi TOKİ’yi görmüyor ama biz önemli yatırımlar yaptık bu yatırımların devamı için tekrar aday oldum” dedi.

Kırıkkale, Ankara Yahşihan ile iç içe

Yahşihan’da önemli işler yaptıklarını belirten Sungur, “Daha önce içine kapanmış, kimsenin etrafı görmediği, han duvarları gibi eski avlularımız vardı. Biz geldikten sonra o duvarları yıktık. Yahşihan’ı Kırıkkale, Ankara ile iç içe yaptık. 9 bin 800 nüfusla aldığımız Yahşihan şu an 14 bin 600 nüfusu var. İlçemizde 9 bin seçmenimiz bulunuyor. Bizden önceki yönetimin kilit parke ve bordür çalışmasını 35 bin metrekare ile teslim almıştık, biz 700 bin metrekare yaptık. Yani 20 katına çıkarmışız. Siyasette her zaman hedefimiz amacımız oldu’ diye sözlerine devam eden Sungur, “İmkanlar dahilinde elimizden gelenin en iyisini yapma gayreti içinde olduk. Bütçemiz 5 trilyon lira idi, 14 trilyon lira oldu. Yeşil alan bizim teslim aldığımızda 5 bin metrekare alan vardı, şimdi 80 bin metrekareye çıkardık. Araç sayısı 2009’da belediyeyi teslim aldığımızda 22 idi, biz 32 araç daha aldık. Ama bu yapılanlar yeterli değil, sürekli gelişen büyüyen bir ilçe içersinde bunları daha iyi daha mantıklı yapmamız gerekiyor.

Göç alan tek yerleşim yeri

Yurt Kur caddesine 800 bin TL gibi bir rakam harcadıklarını belirten Sungur, “Yolu ışıklandırarak altyapı çalışmalarını tamamladık. Bu bizim için yeterli değil. Biz 2023 Yahşihan’ını 45 bin civarında planladık. Şu anda Kırıkkale’de şehir merkezi dahil olmak üzere göç alan tek yerleşim yeri. İller Bankası’ndan 15 bin nüfusa göre gelirimiz geliyor. Ancak günlük canlı nüfusumuz 70 bin.  27 bin Üniversite öğrencimiz var. Tıp Fakültesi’nde ve Yüksek İhtisas Hastanesi’nde yatan hastalar, muayeneye gelenler, ziyarete gelenler ve çalışanlarını da dahil edersek 70 bini buluyor. Her ay 550 milyar TL kaybımız var. İl sınırları içerisinde yaşayan 8 bin öğrencilerinin bulunduğunu söyleyen Sungur, “600 öğrenci kardeşimiz bizim nüfusumuza dahil, yaptığımız çalışmalara rağmen 8 bin öğrenciyi nüfusumuza dahil edemiyoruz. Hemen hemen her gün öğrencilerle sabah kahvaltılarında buluşuyoruz, toplantılarımız oluyor. Tabi onların da bizden beklentileri var. Biz geçen yıl yaptığımız görüşmelerde arkadaşlarımıza şunu söyledik ‘Hepiniz buraya kaydolun’ dedik. 8 bin öğrencimiz için bize gelen 80 bin liranın tamamını sizin için harcayacağız dedik, Ama olmadı."



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false