Anahtar Kelimeler:

Renkli görüntüler vardı

Renkli görüntüler vardı

  

Mitingin ardından…

AK Partinin beklenen büyük mitingi Cumhuriyet meydanında yapıldı. Meydanın tıklım tıklım dolduğu miting bayram havasında geçti.

Mitingden kalanlar

Mitingden önce ve miting sırasında alınan sıkı güvenlik önlemleri vatandaşlara zor anlar yaşattı. Mitingin başlamasına iki saat önceden miting alanlına alınan vatandaşların didik didik aranması girdikleri noktadan çıkış yapmak isterken zorluk yaşamaları görevlilerle aralarında tartışmaları neden oldu. Miting esnasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması boyunca helikopterlerle  kontrol altında tutulması da dikkatlerden kaçmadı.

Tarih yazıyor

Helikopterle Kırıkkale’ye gelen Başbakan Erdoğan miting alanını arka kısmında AK Parti İl Başkanı Mehmet Demir, Belediye Başkanı Adayı Mehmet Saygılı Belediye Başkan adayları  tarafından karşılandı.Mitingin en hareketleri saatleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın  konuşma yapmaya başlamadan önceki dakikalar oldu. Erdoğan, yaptığı konuşmada,  Kırıkkale ve ilçelerin isimlerini sayarak halkı selamlarken, "Aziz şehitlerin şehri Kırıkkale, bozkırın şehri, aşıkların,  ozanların şehri Kırıkkale, bu ne güzel manzaradır, bu ne güzel muhabbettir.  Kırıkkale bugün bir daha tarih yazıyor, Kırıkkale bugün kabına sığmıyor, seni yürekten selamlıyorum Kırıkkale" diye konuştu. Konuşmasının başında, Merhum Neşet Ertaş`ın "Yeni geldik Dinek Dağı gurbetten, başım haldan kazadan dertten, adama kötülük mü gelir, merdoğlu mertten, kötülerin dalı olmaz gölgesi olmaz" türküsündeki dizeleri söyleyen  Erdoğan, "Allah rahmet eylesin ne güzel insandı, Neşet Ertaş.

Bu toprakların sesiydi

Bu toprakların sesiydi, Kırşehir, Kırıkkale`nin sesiydi. Hak bildiği yoldan ayrı gitmedi.  Dedikodular getirip gıybet etmedi. Gönüller kırıp can incitmedi. Bir garip olar geldi sazını çaldı ve gitti. Kendisini rahmetle, minnetle hürmetle anacağız" diye konuştu. Neşet Ertaş`ın, "Aşkınan çalışan yorulmaz. Ne zaman ki öldüm işte o zaman yoruldum" sözünü her yerde hatırlattığını anlatan Erdoğan "Aşkla çalışan yorulmaz. Millet için çalışan yorulmaz. Milletine ülkesine bayrağına vatanına hizmet için çalışan yorulmaz şeklinde bölgesel şive ile yaptığı konuşma büyük beğeni kazandı.

Her kesimden insan

Cumhuriyet Meydanında büyük kalabalık içersinde her kesimden insanın olması da dikkatlerden kaçmadı. Miting ön sıraları bayanlara ayrılırken bir ara bayanların korumalar aracılığıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ve eşi Emine Erdoğan’a mektup göndermeleri isteklerin anlatan notlar göndermeleri dikkatlerden kaçmadı. Meydanda hiçbir pankart olması sadece Ak Parti ve Türk Bayraklarını olması dikkatlerden kaçmadı. Meydana yakın binaların tüm katlarında pencere önlerinde insanlarla dolu olduğu görüldü. Meydanın arka sıralarında bulunan araçların üstünde insanların çokluğu görüldü.

Valiliğe uğradı

Miting bittikte sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan Kırıkkale Valiliğini ziyaret etti. Kırıkkale Valisi Ali Kolat eşi Birsen Kolat  ile kısa bir süre  Başbakan Erdoğan Valilik şeref defterini imzaladı. Başbakan Erdoğan ve beraberindeki heyet Helikopter ile Kırıkkale’den ayrıldı.

Miting bitti çöpü kaldı

Miting bittikten sonra insanların ayrılmasının ardından ortada büyük bir çöp yığını kaldı. Kırıkkale Belediyesi Temizlik işleri Müdürlüğüne bağlı ekipler hemen miting alanına girerek temizlik çalışmasına başladı. Yaklaşık bir saat kadar süren temizlik çalışmasının ardından Cumhuriyet Meydanı miting öncesi haline getirildi.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli