Anahtar Kelimeler:

Öğrencilerden protesto

Öğrencilerden protesto

  

Ulaşıma tepki gösterdiler

Hani zam

Mahkemelikti?

Otobüs olmazsa olacağı budur!

Kırıkkale Üniversitesi öğrencileri, ulaşım ücretlerine yapılan zamları ve okulda çıkan yemeklerin kalitesizliğini protesto etti.

Ulaşım protestosu

Kırıkkale Üniversitesi öğrencileri, ulaşım ücretlerine yapılan zamlar ve okulda çıkan yemeklerin kalitesizliğini protesto etti. Protestoya Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksek Okulu`ndaki öğrenciler de katılarak, lise müfredatında yapılan değişiklikle beden eğitim derslerinin kaldırılmasını kınadılar.

Meydanda tepki

Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde toplanan üniversite öğrencileri adına basın açıklamasını Çağın Erdinç adlı öğrenci yaptı. Erdinç, 1.25 lira olan dolmuş ücretlerinin 1.40 liradan 1.75 liraya çıkarıldığını belirterek, okula gidip gelen öğrencinin günde 3.5 lira dolmuş ücreti verdiğini söyledi. Ayrıca ring ücreti adı altında kampus içi ulaşımdan da ayrıca ücret alındığını söyledi.

Basın açıklaması

Bu arada protestoya Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksek Okulu`ndaki öğrenciler de katılarak, lise müfredatında yapılan değişiklikle beden eğitim derslerinin kaldırılmasıyla geleceklerinin çalındığını iddia ettiler. Geniş güvenlik tedbirlerinin alındığı basın açıklamasında öğrenciler sık sık slogan attı.

Zam mahkemelikti!

Bu arada Kırıkkale Valiliği minibüs zammını fazla bulmuş ve mahkemeye götürmüştü. Ancak şu ana kadar bundan bir sonuç çıkmadı. Şehirde belediye otobüsü bulunmaması nedeniyle minibüslerin uygulamaları ve zammı tepki çekiyor. Yerel seçimde aday olanların belediye otobüsünden bahsetmemeleri de dikkat çekiyor. Vatandaşlar ve öğrenciler yeni dönemde belediye otobüsü istiyor. 



  • Salı 24.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.6 ° / 13.8 ° Güneşli
  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli