Anahtar Kelimeler:

‘Hizmetlerin üstüne koyacağız'

‘Hizmetlerin üstüne koyacağız

 Pekdoğan söz verdi

Başkanlık döneminde birçok hizmet yaptığını ancak bunu kimseye beğendiremediklerini belirten Pekdoğan, bu hizmetlerin üstüne koymak için tekrar aday olduğunu hatırlattı.

Yönetimi eleştirdi

Mevcut Belediye Başkanı Veli Korkmaz’ın şehrin gelişimi için hiçbir şey yapmadığını bildiren Pekdoğan, Korkmaz’ın yaptığı işleri yandaşlarına sattığını veya kiraladığını belirtti. Yolsuzluk davasının olmadığını, kendisinin bir kez bile mahkemeye gitmediğini hatırlatan Pekdoğan, Korkmaz’ın yolsuzluk davalarının çok olduğunu belirterek, “Benim vicdanım rahat, vicdanı rahat olmayanlar düşünmelidir” dedi.

Şehrin doğusu gelişecek

Pekdoğan Yuva, Selim Özer ve civar mahallelerinin gelişimini etkileyecek projelerinin olduğunu söyledi. Mahallelerin hala kendisi döneminde atılan asfalt ile durduğunu, mahalleyi bıraktığı gibi bulduğunu belirten Pekdoğan çöp sorunu ve mahalleyi saran pis kokunun çözülecek ilk sorunlar olduğunu söyledi. Sanayi sitesinin doğuya taşınmasının doğu mahalleleri için de avantaj teşkil edeceğini belirten Pekdoğan kentsel dönüşüme doğudan başlanılması gerektiğini vurguladı. Kırıkkale’nin sorunlarına çözüm yolları sunan, hem ilin kent görünümüne kavuşmasını sağlayacak hem de istihdama yönelik projeler ürettiklerini belirten Pekdoğan bu dönüm ekibini de iyi seçeceğini aynı hataya tekrar düşmeyeceğini söyledi.

Biz bir aileyiz

Pekdoğan ayrıca bütün mahallelerin sakinlerinin kendisine olan desteğinin büyük bir moral kaynağı olduğunu hatırlatarak “Bizler dost meclisiyiz. Aranızda sınıf arkadaşım olanlar var, eski komşum, ahbabım olanlar var. Bizler belediye başkanı ile seçmenler değiliz. Bizler birer arkadaş, birer ağabeyiz. 30 Martta memleketin kaderini de birlikte belirleyeceğiz. Görev aldığımız dönemde yaptığımız hataları tekrarlamayacağız” ifadelerinde bulundu.

Kadınlarımız önemli

Pekdoğan ayrıca kadınların şehirde varlıklarını hissedebilmeleri ve kendilerini toplumun birer parçası gibi kabul ederek etkin rol almalarını destekleyecek nitelikte proje ve çalışmalara çok önem vereceklerini belirterek “Kadınlarımızı, çocuklarımızı, gençlerimizi, yaşlılarımızı ve engellilerimizi doğrudan ilgilendiren projelerimiz, tüm Kırıkkale halkını sevgi ve saygıyla kucaklayan siyasetimizin bir göstergesi olarak Belediye Başkanlığını kazandığımız gün hayata geçireceğimiz projelerin başında gelmektedir. Kadınlarımız bizim baş tacımızdır. Analarımız, bacılarımız, evlerimizin temel direği eşlerimiz Türk insanının nezdinde çok kutsal, çok mümtaz bir yere sahiptir” dedi.

Birlikte çalışacağız

Adaylık sürecinde hedeflerinin 20 belediye meclis üyesi çıkarmak olduğunu belirten Pekdoğan, mimar, mühendis, eğitimci ve hukukçuyla bir arada çalışacağını bildirdi. Mimar ve mühendislerin şehrin kentsel dönüşüm projelerine ve Kırıkkale’nin gelişmiş bir şehir olmasına yardımcı olacağını belirten Pekdoğan, hukukçuların da 10 yıllık süreçte belediyede yaşanan rezillikleri ortaya çıkaracağını ifade etti. Pekdoğan, 30 Mart’ta her şeyin iyi yönde değişeceğini ve Belediyeyi kazanacağını kaydetti.

Davalar yakasını bırakmıyor

Veli Korkmaz’ın usulsüzlük ve yolsuzluk davalarının sürdüğünü belirten Pekdoğan, yetimin, garibin hakkını yiyen zihniyetlerden 30 Mart’ta hesap soracaklarını ifade etti. Su Arıtma Tesisi üzerinden Milyonlarca liranın buharlandığını belirten Pekdoğan, buna rağmen belediyenin yaklaşık 500 Milyon TL borcu olduğunu ve her ay bir fiil 5 Milyon TL borç yaptığını kaydetti. Pekdoğan, Kırıkkale Belediyesi’nin ayda faizsiz 5 Milyon TL borç yaptığını açıkladı. Pekdoğan, kendi döneminde işçilerin ve memurların maaşlarının gününde ödendiğini belirtti.

Ülke kötüye gidiyor

Pekdoğan, ülkenin iyice kötüye gittiğini ve AKP’ye dur demenin zamanını geldiğini söyledi. Yerel seçimlerin Türkiye siyasi tarihinin en önemli seçimi olduğunu iddia eden Pekdoğan, “Ülkenin menfaatleri için, bölünmemek ve parçalanmamak için elinizi vicdanınıza koyarak oy kullanın” dedi. Türkiye’de askerin, polisin, savcının, hâkimin yok edildiğini belirten Pekdoğan, halkın AK Parti’ye çok büyük bir ders vereceğini iddia etti. Bu dönemde AK Parti’nin yerel seçimlerde başarılı olması halinde, hemen ardından Cumhurbaşkanlığı seçiminde Başbakan Erdoğan’ın Köşke çıkacağını ve ülkenin çok kötü günlere gideceğini belirten Pekdoğan, halkın buna dur demesini istedi.

Toplum ayrışıyor

Hükümetin, insan beyninde hafıza bırakmadığını, toplumu ayrıştırdığını ve ben bilirim mantığını beyinlere yerleştirdiğini belirten Pekdoğan, büyük Türkiye’nin artık uyanması gerektiğini bildirdi. Medyayı elinde bulunduran AK Parti’nin istediği gibi haber yaptırdığını ve sadece 3 televizyon kanalının gerçekleri ortaya çıkardığını belirten Pekdoğan, hükümetin yandaşlarına rant sağladığını, yandaş olmayanları ise tehdit ederek cezaevlerine gönderdiğini ifade etti. Yerel seçimlerde görüşü ne olursa olsun herkesin tek çatı altında birleşmesi gerektiğini belirten Pekdoğan, AK Parti’yi indirmek için herkesle kol kola gireceklerini açıkladı.

Atalay’a ders vereceğiz

Hükümetin vatan haini, terörist sıfatı ile 13 yaşında Kuleliye giden ve 65 yaşına kadar yeşil askeri elbiseyi üzerinden çıkarmamış Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’u 6 ayda çete ilan ettiğini belirten Pekdoğan, kendi askerlerine ‘Bağırsaklarımızı temizliyoruz’ diyen bir Başbakan’a büyük bir ders vereceklerini kaydetti. Pekdoğan, Atalay’ın İl Teşkilatının kararına bağlı olmaksızın Başkan Adayını kendi belirlediğini ve Atalay’a da kendi partisinin büyük bir ders vereceğini iddia etti. Kırıkkale’de en güçlü adayın kendisi olduğunu iddia eden Pekdoğan, rakibinin yine kendisi olduğunu belirterek, “Oyumuzu katlayarak geleceğiz diyenler bir daha düşünmelidir” dedi. Mustafa Pekdoğan, sabah da gazetecilerle kahvaltıda buluştu ve benzer açıklamalar yaparak, seçimi kazanacaklarını söyledi. 



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false