Anahtar Kelimeler:

Milli Tüfeği istiyoruz

Milli Tüfeği istiyoruz

 Kavlak açıklama yaptı

Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Kırıkkale fabrikalarına gelerek işçileri ziyaret etti.

Fabrika ziyareti

Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (Mkek) Kırıkkale fabrikalarına gelerek işçileri ziyaret etti. Kavlak, Milli Piyade Tüfeği yapımında 4 konuda ısrarcı olduklarını ve sıkıntı gözükmediğini söyledi. MKEK Silah Fabrikası girişinde Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Mürsel Öcal ve yönetim kurulu üyeleri, işyeri temsilcileri ve fabrika işçileri tarafından karşılanan Kavlak’a çiçek takdim edildi, çalışanlar tarafından kurban kesildi ve dualar edildi. Kendisini bekleyen işçilerle tek tek tokalaşan Kavlak, daha sonra fabrikayı gezerek işçileri tezgâhları başında ziyaret edip sohbet etti.

Açıklama yaptı

Kırıkkale Silah Fabrikası’nda üretimi yapılacak Milli Piyade Tüfeği ile ilgili değerlendirmede bulunan Kavlak, “Çok eski arkadaşlarımızla hasbihal etmek, görüşmek, bir arada olmak, son derece hem heyecanlandırıcı hem de gurur verici bir hadise. Inşallah 3 gün arkadaşlarla beraber olacağız, 3 gün hasret gidereceğiz. Arkadaşların bir derdi ve sıkıntısı varsa onları dinleyeceğiz. Biz de çalışma yaşamıyla ilgili, son gelişmelerle ilgili arkadaşlara bilgi vereceğiz.” dedi.

Bilgi verildi

Kavlak şöyle konuştu: “Milli Piyade Tüfeği yapımında biz 4 konuda ısrarcıyız. Bu 4 konuda bir sıkıntı görünmüyor. Seçimlerden önce gerekli görüşmeleri yaptık. Tahmin ediyorum Kale Grubu ile tekrar bir görüşme daha yapacaklar. Yani kontrolü, montajı, sevkiyatı bunların tamamı bizde kalacak. Onun dışında belli bir kısmını burada, belli bir kısmını da özel sektör vasıtasıyla üretim olacak. Tam olarak üretim tarihi vermek mümkün değil. Biraz da işletmeyle alakalı. Burada Silah Fabrikası Müdürü Osman Nuri Erdoğan Bey ile de görüşeceğiz. Sayın Beşir Atalay Ankara’ya dün geldi. Seçimlerden sonra kendisiyle görüşmek üzere bir araya geleceğiz demiştik. İnşallah bu görüşmemizden sonra bu konuda perşembe günü daha geniş bir bilgilendirme yapabiliriz.”



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false