Anahtar Kelimeler:

Kutlu Doğum ziyaretleri

Kutlu Doğum ziyaretleri

 Kutlamalar başladı

Kırıkkale İl Müftüsü Bekir Gerek, beraberindeki heyetle, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, Kırıkkale Valisi Ali Kolat’ı ziyaret etti. Ardından Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ziyaret edildi.

Vali ziyareti

Vali Kolat, ziyarette yaptığı konuşmada, Hz. Peygamberin örnek bir ahlak davranışı içerisindeki hayatının topluma tanıtılması anlamında Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin büyük önem taşıdığını söyledi. İslam dininin en önemli özelliğinin insanları bir arada tutabilmek, kaynaştırabilmek, birlik ve beraberlik içerisinde onun hak ve hukukunu gözeterek bir hayat sürdürmeyi amaçladığını vurgulayan Vali Kolat, şöyle konuştu: "Bu vesileyle Kutlu Doğum Haftası bu anlamda inançlarımızın daha berrak ve sade bir şekilde anlaşılabilmesi için önemlidir. Diyanet İşleri Başkanlığının bu yöndeki çalışmaları, son yıllarda ki yaklaşımlar ve yayınlar herkesi kaynaştıracak şekilde büyük bir başarıyla sürdürmektedir. Hz. Peygamber hakikaten çeşitli konularda rahmettir, hakikattir, samimiyettir, ihlastır, vefakarlıktır, sadakattir.

Bilgiler verildi

Bütün çeşitli konular her yıl gündeme taşınarak o husus biraz öne çıkartılıyor. Milletimizde ve bizlerde var olan bu duyguların biraz daha öne çıkarılması, tanıtılması ve biraz daha kavratılması yönünde yapılan çalışmalara ciddi manada Kutlu Doğum Haftası katkı sağlamaktadır." Müftü Gerek de her yıl Hz. Peygamberin hayatından bir konu ön plana çıkartıldığını, bu yılki konunun, "din ve samimiyet" olduğunu belirtti. Kutlu Doğum Haftası`nın her yıl ülkede ve yurt dışında coşkulu, seviyeli, dolu dolu kutlandığını belirten Gerek, şunları kaydetti: "Kutlu Doğum Haftası Diyanet İşleri Başkanlığının önderliğinde, organizesinde kurum ve kuruluşlarının, sivil toplum örgütlerinin katkılarıyla kutlanmaktadır. Malum olduğu üzere sevginin ve kardeşliğin temelini samimiyet oluşturmaktadır. Herhangi bir art niyet yok demektir. Toplumumuzun her zaman buna ihtiyacı var demektir. Kardeşliğe, sevgiye, barışa, dostluğa ihtiyacı vardır.

Saygılı ziyareti

Bunun temelini samimiyet oluşturmaktadır. Bu yılki seminerlerde, panellerde, konferanslarda buna öncelik vereceğiz inşallah. Samimiyeti yoğun bir şekilde işleyerek insanların gönlünde var olan Hz. Peygamber sevgisini insanlarda var olan kardeşlik dostluk duygularını ve bağlarını daha da güçlendirmeye çalışacağız. Böylece ailelerin daha güçlü daha huzurlu daha mutlu olmaları için hep beraber katkı vereceğiz." Kırıkkale İl Müftüsü Bekir Gerek ve din görevlileri Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’yı yeni görevine seçilmesinden dolayı kutladılar. Müftü Gerek ziyarette Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’yı kutlu doğum haftasına sunduğu katkılardan dolayı Peygamber Efendimizin hatırası olan bir demet gül, tablo ve kitap hediye etti. Belediye Başkanı Saygılı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve ziyaretçilere teşekkür etti.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false