Anahtar Kelimeler:

İşçilerle yemekli toplantı

İşçilerle yemekli toplantı

 Kavlak ve Vali’de katıldı

Türk Metal Sendikası tarafından MKE’de çalışan işçileri bir araya getiren yemekli bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak’da katıldı.

Düzenlenen yemeğe Kavlak’ın yanı sıra, Vali Ali Kolat, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, sendika temsilcileri ve sendika üyeleri katıldı. Düzenlenen yemekte konuşan; Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve Türk Metal İş Sendikası Genel Başkanı Pevrül Kavlak, sendikal faaliyetler, işçi hakları ve işçi hakları bakımından kazanımlar hakkında davetlilere bilgiler verdi. Kavlak, işçi hakları, milli piyade tüfeği ve diğer konularda açıklamalarda bulunarak işçileri bilgilendirdi. Tüfeğin Kırıkkale&de üretilmesi istendi.

İlk defa oluyor

Kırıkkale Valiliğinin yanı sıra MKE Yönetim Kurulu Üyesi de olan ve yemekte konuşan Vali Kolat, “Bugün sizlerle burada birlikte olmaktan mutlu olduğumu ve bununla iftihar ettiğimi bilmenizi istiyorum. Hem ilin Valisi olarak hem de güzide bir kuruluşumuz olan MKEK’nın Yönetim Kurulu Üyesi olarak sizlerle aynı çatı altında olmaktan mutluluk duyuyorum. Hem Kırıkkale Valisi olarak görev yapmaktan hem de MKEK’da bir ilin Valisi olarak Yönetim Kurulu Üyesi olmaktan.  Tabi ki bir Vali olarak bu Yönetim Kurulu Üyeliği ilk defa oluyor, inşallah bu hep devam eder. Biz çalışanlarla beraber olmakla, bir Vali olarak değil ayrıca o kurumun bir üyesi olarak birlik ve beraberlik içerisinde sorunlarımızı görüşmekle, paylaşmakla bu birlikteliği başlatmak anlamında.

İyi bir başlangıç

Bunun iyi bir başlangıç olduğu kanaatindeyim. Hakikaten Türk İş Genel Başkanımızın, Türk Metal İş Sendikası Genel Başkanımızın işçiye olan yaklaşımı, çalışmaları takdire şayandır. Birkaç gündür Genel Başkanlarımız MKEK Fabrikalarında dolaştılar, inşallah ciddi bir sorunla karşılaşmamışlardır. Kendileriyle görüşeceğiz. Varsa bir sorunları, problemleri bunları Yönetim Kuruluna getireceğiz. Bu anlamda Türk İş Genel Başkanımıza, Türk Metal İş Sendikası Genel Başkanımıza hoş geldiniz diyorum. Kazasız, belasız, huzur ve güven içerisinde bir çalışma diliyorum” dedi.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli