Anahtar Kelimeler:

Yasak kalksın”

 Yasak kalksın”

  

İl idarecilerine çağrı       

Kırıkkale Sanatçılar ve Müzisyenleri Dernek (SAM-DER) Başkanı Mustafa Gümüş düğün yasakları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yasak açıklaması

Başkan Mustafa Gümüş Kırıkkale yasaklar şehri olarak anıldığından dolayı rahatsız olduklarını dile getirdi. Gümüş, “Müzik kültürünün beşiği olan bir şehrimizdir ve bu şekilde de anılmaktadır. Son yıllarda ise bu kültürümüze yasaklar getirilmektedir. Kültür ve Cumhuriyet şehri olarak anılan Kırıkkale’mizin yasaklar şehri olarak anılması bizleri üzmektedir. Ev düğünlerinin de 11 mahallede ses kirliliği ve hassas bölge olarak tespit edilmesiyle çevre il müdürlüğünün almış olduğu karar ile mahallelerde müzik içerikli düğün yapılamayacağı vurgulanmaktadır.”

Brifing vereceğiz

“Ev düğünlerinin durdurulması ile birlikte Kırıkkale ili ve çevresinde geçimini bu sektörden sağlayan sanatçı, müzisyen esnaf ve işletmecilere sahip çıkılması kültürümüz örf ve adetlerimizin yok olmaması için Sayın Valimiz Ali Kolat, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ile ev düğünlerinin esnek hale getirilmesi konularında randevu talep ederek yasaklar konusunda birifing dosyası hazırlayarak ziyarette bulunacağız. Yine ev düğünlerinin esnek hale getirilmesi için ilimizde bulunan sivil toplum kuruluşlarını da ziyaret ederek bu yasağın kalkması, çözümü için görüş ve önerilerde bulunacağız” dedi.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli