Anahtar Kelimeler:

Borsadan çiftçiye müjde

Borsadan çiftçiye müjde

 Sümer açıklama yaptı

Kırıkkale Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer, TOBB’nin girişimleriyle afetten zarar gören çiftçilerin borçlarının ertelenmesine dair bakanlar kurulu kararının resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini açıkladı.

Yürürlüğe girdi

Afetten zarar gören çiftçilerin borçlarının ertelendiğine daire kararın Resmi Gazetede yayımlandığını ve yürürlüğe girdiğini söyleyen Kırıkkale Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer “Birliğimizin girişimleri sonucu, çeşitli afetler nedeniyle zarar gören gerçek veya tüzel kişi üreticilerin T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan düşük faizli kredi kullandırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararları kapsamındaki kredi borçlarının ertelenmesine dair Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi” diye konuştu.

Borçlar erteleniyor

Kararın amacını açıklayan Başkan Sümer “23/8/2013 tarihinden 31/12/2014 tarihine kadar Türkiye genelinde meydana gelen yangın, aşın sıcak zararı, samyeli, çığ, heyelan, taban suyu yükselmesi, sel-su baskım, fırtına, aşın yağış, aşırı kar yağışı, kar fırtınası, dolu, kırağı, don, kuraklık, yıldırım düşmesi ve hortum afetlerine maruz kalan ve bu afetler sebebiyle ekilişleri, ürünleri, hayvan varlıkları, tesisleri veya seraları zarar gören Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı (Bakanlık) diğer kayıt sistemlerine göre kayıtlı gerçek veya tüzel kişi üreticilerin, 24/4/1969 tarihli ve 1163 sayılı Kooperatifler Kanunu kapsamında olup Bakanlığın görev alam içerisinde yer alan tarımsal amaçlı kooperatiflerin ve tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünün (diğer kamu kurum ve kuruluşları hariç) T.C. Ziraat Bankası A.Ş. (Banka) ve Tarım Kredi Kooperatiflerine (TKK) olan düşük faizli kredi kullandırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararlan kapsamındaki kredi borçlarının ertelenmesine ilişkin usul ve esasların belirlenmesidir” dedi.



  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli