Anahtar Kelimeler:

Ahılı için çalışacağız

Ahılı için çalışacağız

 Testi Festivali yapıldı   

Ahılı Birlik Beraberlik ve Dayanışma Derneği (Ahılı Bir-Der) tarafından ilk kez testi festivali yapıldı Yoğun katılım olan festivalde Ahılı Bir-Der’de açılışı yapıldı.

Festival düzenlendi

Ahılı köyü futbol sahasında düzenlenen Ahılı Birlik Beraberlik ve Dayanışma Derneği açılışı ve testi festivali yoğun katılımla düzenlendi. Unutulmaya yüz tutmuş testicilik mesleğini yeniden hayata geçirmek ve gelecek nesillere ulaştırmak için böyle bir dernek kurduklarını belirten Ahılı Bir-Der Dernek Başkanı Tolga Demirdöğen, “ Dernek bu yıl olarak ilk testifestivali düzenleniyor derneğimiz amaç birlik ve beraberlik ve dayanışmadır köyümüzü birlik beraberlik içinde hep birlikte yaşayacağız. Köyümüz için her türlü fedakârla hazırız elimizden geleni yapıyoruz bu gayret hiç bitmeyecek. Ahılı’nın dert ortağı olacağız. Köyümüzün her türlü derdine dernek olarak koşacağız, saygı sevgi içerisinde her türlü desteği vereceğiz biz birlik olursak aşamayacağımız engel yoktur hep birlikte eski günlerimizde dönecek biz hizmet kar olmaya hazırız köyümüzde 2027 nüfusu var biz dernek olarak kasaba gibi çalışmaya devam edeceğiz “ dedi.

Hep birlikte olacağız

Festival İçin gece gündüz çalışmalar yaptıklarını ve köyde birlik beraberliği sağlamak için dernek kurduklarını söyleyen Dernek Başkan Yardımcısı Turgut Erduran, “Ahılı köyü 1150 yılında kurulmuş ve 1962 belediye olmuş 2009 köy düşmüştür köyden sonra bir umutsuzluk oldu. Köyde olsa mezra da olsa Ahılı her zaman birlik olacak derneğimiz amacı birlik ve beraberlik zengin ve fakir arasında yardımları sağlayacağız. Köydeki her türlü sorunu çözmek için çalışacağız bu tür etkinlik ve toplantılar devam edeceğiz düğün bayram hasta cenazelerde hep birlikte olacağız” şeklinde konuştu

Hizmetler devam ediyor

Dernek açılışı ve testi festivaline katılan Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, “Yeni kurulan derneği tebrik ediyorum hemşerilerimiz bir araya geliyor bu festivaller kalıcı olur ve herkes birlik içerisinde olur. Derneğin kurulmasında herkesin emeği var köyümüz bizim için ayrı olan bir yer. Yakınlarımızın mezarları burada Köy belediyeden köye düştü herkes hüsrana uğradı geçen yılda Kırıkkale’ye bağlı birçok belde köy oldu köyümüzde yaşayanlar bilir belediyeden düştükten sonra hizmet devam etti” diye konuştu

Yatırımlar yapılıyor

Köksal, “Yollar içme suyu arazi yolları yapıldı suyu boy olan bir köyümüz özel idare ile yeni bir su gelecek bunun kararı alındı sağlık meslek lisesi açıldı köyün alacağı bütün yatırımları Ahılı alıyor. Bir araya gelerek bu tür dernekler etkili oluyor. Kırıkkale belediyesi imkânlarından özel idare imkânlarından her zaman yararlanacağız sorunları takip ediyoruz dernek ve yöneticiler iş birliğinde olacak derneğimiz özel bir çalışma yapacak, dernek yöneticilerimiz ve köy muhtarımız devamlı istişare içinde olacak testi artık kalmadı.  Dernek sayesinde buda canlanacak sadece testi değil festivalleri geliştirmemiz lazım köyün kalkınmasında herkesin emeği olacak “ dedi.  Konuşmaların ardından dernek tarafından düzenlenen çeşitli aktivitelerle devam etti. Geç saatlere kadar devam eden açılışta Kırıkkale’nin sevilen sanatçıları sahne aldı ve Ahılı’da unutulmaz bir gece yaşandı.



  • Salı 27 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli