Anahtar Kelimeler:

Teşvikler anlatıldı

Teşvikler anlatıldı

 Teşvikten az yararlanıyoruz        

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yatırımcılara yönelik üniversite sanayi işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla TÜBİTAK, KOSGEB ve Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı tarafından sağlanan Hibe ve Desteklerin tanıtılması yönelik bir bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Bilgilendirme yapıldı

Kültür merkezinde yapılan bilgilendirme programı saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ekrem Gök “Ticaret Odasının asıl görevi sizlere nasıl yardımcı olacağız bunları duyurmak ama sağ olsunlar Rektörümüz sahalarda il müdürümüz sahalarda ancak her ne hikmetse üyelerimize bu duyarlılığı aşılayamadık. Bizim 1860 üyemiz var. %10’u gelse bu salon dolar. Bugün yapacağımız toplantıda çok önemli bir toplantı. Anadolu’da dahil en az pay teşviklerden istifade eden illerdeniz. Bu bize kasıtlı olarak verildiği için değil sırf bizdeki duyarlılığı olmadığından. Üniversitemiz kapı kapı geziyor, il müdürlerimiz kapı kapı geziyor bizler bilinçlendirmek için üyelerimize SMS yolu, davetiye ile çağrıda bulunuyoruz; ama bir türlü bu duyarlılığı kabullenemedik. Bu salonlar dolana kadar bu bilgilendirmeyi bu mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Kalite yükseltilmeli

Bilim Sanayi Bakanlığı Şube Müdürü Serdar İmamoğlu yaptığı sunumda bakanlık tarafından yürütülen AR-GE ve Destekleme projeleri hakkında bilgi verdi. İmamoğlu programların ayrı ayrı yürütüldüğünü ama amacını tek olduğunu söyledi. Sanayi kuruluşları kurumsallaştırma geliştirme ve projelerini geliştirmeye yönelik programlar olduğunu söyledi. 2006 yılında programların başladığı 2014 yılında değişiklikler nedeniyle güncellemeler yaptıklarını belirterek “ Temel anlamda bu program sanayicimizin bir sıkıntısı olduğunda çözüm getirmek üniversiteden destek almak amacıyla bir proje haline getirerek bakanlığımızdan destek alması. Bu doğrultuda yürütüyoruz çalışmamızı. Genel olarak akademik olarak çözüm arayışı. Sanayimizdeki kalitenin yükseltilmesi. Tüm işletmeler bu programlara başvurabiliyorlar. Sürekli başvuruda alabiliyoruz. İki ay içerisinde de başvuruları sonuçlandırıyoruz. Toplam proje kapsamını %65 ile %85’ini bakanlık hibe karşılıyor. Buda işletmenin büyüklüğüne göre ölçeğine göre değişiyor Mikro işletme ise % 85,Küçük işletme ise % 20, Orta boy işletme ise %75, büyük işletme ise %65’ini hibe olarak karşılıyor” diye konuştu.

Eğitim çalışmaları

KOSGEB adına bilgi veren Ali Sevinç girişimcilik destekleme programın amacı ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması olduğunu belirtti. Sevinç “Başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması, Girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, İş Geliştirme Merkezlerinin kurulması ile girişimciliğin geliştirilmesi, İstihdamın artırılması, Yerel dinamiklere dayalı girişimciliğin desteklenmesi. Girişimcilik Destek Programı 4 Alt Programdan Oluşur: Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı Yeni Girişimci Desteği İş Geliştirme Merkezleri (İŞGEM) Desteği İş Planı Ödülü Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Minimum 70 saatlik eğitim ve atölye çalışmasından oluşan eğitim programını kapsar. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri; KOSGEB veya KOSGEB ile işbirliği ile diğer kurum ve kuruluşlar  tarafından düzenlenebilir Eğitimler, genel ve özel hedef grupları için düzenlenir. Eğitimlere katılanlardan ücret alınmaz. KOBI Proje Destek Programı Programın Amacı İşletmelere özgü sorunların işletmeler tarafından projelendirildiği ve projelendirilen maliyetlerin desteklenebildiği bir programa ihtiyaç duyulması. Bilim ve teknolojiye dayalı yeni fikir ve buluşlara sahip KOBİ ve girişimcilerin geliştirilmesi, Teknolojik fikirlere sahip tekno-girişimcilerin desteklenmesi, KOBİ`lerde Ar-Ge bilincinin yaygınlaştırılması ve Ar-Ge kapasitesinin artırılması, Ar-Ge ve İnovasyon proje sonuçlarının ticarileştirilmesi ve endüstriyel uygulamasına destek sağlanması” ifadelerini kullandı.



  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli