Anahtar Kelimeler:

Hepimiz mutlu olalım”

 Hepimiz mutlu olalım”

 Proje muhtarlara anlatıldı 

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen "Sizin Mutluluğunuz Başkalarının Mutsuzluğu Olmasın Projesi" kapsamında, düğün ve kutlamalarda silahla havaya ateş açılmasının önüne geçebilmek amacıyla merkez mahalle muhtarlarına yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Vali durumu anlattı

Vali Ali Kolat, kurumun brifing salonundaki toplantıda, düğün sahiplerinin mutluluğunun başkalarının mutsuzluğu olmaması için silahla havaya ateş açılması konusunun kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. Yaz aylarında düğünlerin sayısı arttığı için daha çok duyarlılık gösterilmesi gerektiğini belirten Kolat, "Biz valilik olarak üzerimize düşen görevi yapmak ve muhtarları uyarmak için burada toplandık. Önceden ne kadar çok tedbir alırsak iyi olur. Bunun için de düğün sahiplerimizin gereken önlemi almasını arzu ediyoruz.

Dikkatli olunmalı

Bu işi çözmek zorundayız. Kentin yarısında mahalle düğünlerini yasakladık. Diğer yarısında da yasaklarız bu iş biter. Ama buna gitmek istemiyoruz. Bu mahalle düğünlerinden ekmek yiyen guruplar var, onların ekmeğini kesmek istemiyorum" diye konuştu. Asayiş Şube Müdürü Ahmet Güler ise slayt eşliğinde düğün salonu işletmecilerine uyarılarda bulunarak, düğünlerde atılan serseri kurşunların insanların ölümüne, yaralanmasına ve sakat kalmasına neden olduğunu, bu olumsuzlukların yaşanmaması için daha dikkatli olunması gerektiğini kaydetti.

 



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli