Anahtar Kelimeler:

Akçay ile ilk toplantı

Akçay ile ilk toplantı

 Çözüm süreci…

Cumhurbaşkanlığı…

Genel Başkanlık…

Başbakanlık…

 

Hepsi için özel açıklamalar yaptı 

Ak Parti Kırıkkale Milletvekili ve Milli Savunma Komisyon Başkanı Oğuz Kağan Köksal, çocukları dağa kaçırılan Diyarbakırlı annelerin feryadının çözüm sürecinin başarısı olduğunu söyledi.

Süreç açıklaması

Kırıkkale’ye gelen ve partide ilk kez yeni İl Başkanı Mürsel Akçay ile birlikte çözüm sürecini değerlendiren Köksal, Diyarbakır belediyesi önünde eylem yapan anneleri işaret ederek, "Anneleri feryadı çözüm sürecinin başarısıdır" dedi. Ak Parti Kırıkkale Milletvekili ve Milli Savunma Komisyon Başkanı Oğuz Kağan Köksal Partisinin Kırıkkale İl Başkanlığında basın mensupları ile bir araya gelerek gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Köksal, Cumhurbaşkanını halkın seçmesi, Ak Parti genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde boşalan başkanlığa kimin geleceği konusunda izlenecek yol ve çözüm süreci konularında açıklamalarda bulundu.

Aday açıklaması

Ak Parti`nin iktidarda iken Cumhurbaşkanını halkın seçmesinin gurur verici bir olay olarak nitelendiren Köksal, "Bu seçim Ak Parti için önemli, önemli derken gerçektende bütün Türkiye için çok önemli kimin Cumhurbaşkanı olacağı. Ama Ak Parti dönüm noktasını yaşamıştır, demokraside atılabilecek en önemli adımı atmıştır ve seçime giderken Ak Parti olarak bu önemli adımı atmanın gururu içerisinde bir seçime gideceğiz. Vatandaşımıza gittiğimiz zaman şunu söyleyeceğiz `size bu hakkı biz verdik`. Şimdiye kadar buna hiçbir siyasi parti yanaşmamıştır. Biliyorsunuz zaman zaman Türkiye`nin gündemine Cumhurbaşkanı`nı halk seçsin diye her parti geldi ama Ak Parti bunu bir başka özellikle söyledi, tek başına iktidardayken söyledi. Yani her şey yerindeyken, muhalefette iken söylemek çok kolay. Muhalefette iken her şey söylersiniz ha bir şey yaparsınız yapamazsınız, çatı kurarsınız, pencere kurarsınız buna ben bir şey diyemem. Mühim olan bunu iktidarda iken söylemek. İşte Ak Parti adına bu önemli bir olaydır. İnşallah Salı günü bu önemli olayın ilk adımını Ak Parti olarak atacağız. Cumhurbaşkanı adayımızı tüm kamuoyuna duyuracağız" dedi.

AK Parti çıkartır

Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde boşalan başbakanlığa kimin geleceği konusunda ise Köksal, "Birincisi siyasi partiler içerisinde üyesi en çok olan partiyiz. Yani bu kadar çok üye demek kurumsallaşmış bir parti demek. Yoksa insanlar gelip üye olmaz. Kurumsallaşmış partinin de kendine göre kuralları vardır. Sadece genel başkan meselesi değil diğer organlarda da boşalma olursa nasıl bir yol alınacağını da yazmıştır. ve siyasi parti olarak kurallarımıza kendi parti tüzüğüyle kurallara sadık, onurlu el üstünde tutan bir partiyiz. Onun için sayın Cumhurbaşkanlığımıza patimizin başkanımızın Cumhurbaşkanı olduğunu varsayarsak o noktada günü geldiğinde Ak Parti kendi genel başkanını çıkartır" diye konuştu.

Çözüm süreci başarısı…

Çözüm süreci ile ilgili olarak Köksal, Diyarbakır belediyesi önünde eylem yapan anneleri işaret ederek, "Kendi kendimize bir soru soralım cevap alalım. `Aşağı yukarı bir buçuk senedir şehit geliyor mu? Türkiye`ye. Gelmiyor.` Demek ki çözüm süreci bir yol alıyor, şimdi buradan gideceğiz. Siz hiç düşünebiliyor muydunuz bundan iki sene önce ben kendi iktidarımızı da içine katarak söylüyorum, anneler toplanacak Diyarbakır belediyesinin önünde nümayiş yapacak. Zaten bu zamana kadar dağdaki kadro nasıl oluyordu işte onun bunun evladını alıp götürüyorlardı. 30 senedir olan bu. Yeni olan bir şey değil ki bu. Burada annelerin feryadı başka bir olay. Anneleri feryadı çözüm sürecinin başarısıdır. Anneleri feryat edip isyan ettirecek, `benim çocuğumdan elinizi çekin yeter` diyecek noktaya getirmiş. İşte bana göre çözüm sürecinin en önemli başarısı budur. Bunu görmek lazım" şeklinde konuştu.



  • Salı 24.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.6 ° / 13.8 ° Güneşli
  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli