Anahtar Kelimeler:

Kuduz karantinası

Kuduz karantinası

 Karantina uygulaması yapıldı!

Kuduz vakasının görüldüğü Bahşılı ilçesinde bir işletme karantinaya alındı. Bahşılı ilçesinde kuduz vakasının görüldüğü bir mandıra 6 ay karantinaya alındı.

İlaçlama yapıldı

Doğanay Mahallesi`nde büyükbaş hayvan besiciliği yapan N.A, 2 Nisan`da 2 büyükbaş hayvanının ölmesi üzerine durumu Kaymakamlık ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bildirdi. Veteriner hekimlerin ölen hayvanlardan aldığı numune Ankara Etlik Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsüne gönderildi. Hayvanların kuduzdan öldüğünün anlaşılmasının ardından işletmede hastalık belirtisi gösteren bir büyükbaş hayvan da itlaf edildi. İşletmedeki 19 hayvana da ilaçlama çalışması yapıldı.

Köpekler aşılandı

İlçede bulunan köpekler de aşılanırken, sahipsiz köpekler belediye tarafından toplanarak hayvan barınaklarına götürüldü. Bahşılı Kaymakamı Harun Ersin Polat, yaptığı açıklamada, mandıradaki hayvanların kuduz nedeniyle ölmesinin tespit edilmesinin ardından işletmenin 6 ay süreyle karantinaya alındığını söyledi. İlçe Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu da toplanarak kuduz hastalığı ile ilgili alınacak tedbir ve uygulamaları belirledi. Ayrıca ilçede yaşayan vatandaşlar kuduz konusunda bilgilendirildi.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli