Anahtar Kelimeler:

CHP tanıtım turlarında

CHP tanıtım turlarında

  

Sıkı çalışıyorlar

“Ekmeleddin bey iyi birisi”         

Kırıkkale CHP İl Teşkilatı Cumhurbaşkanı Adayı Prof. Ekmeleddin İhsanoğlu`nu tanıtım turlarına devam ediyor. CHP heyeti seçim sıkı bir çalışma uyguluyor.

Doğru aday kendisidir

İlk olarak Kırıkkale Memurlar Derneği’ni binasında ziyaret eden CHP İl Başkanı Ziya Kavlak, İhsanoğlu’nu neden aday gösterdikleri hakkında bilgi verdi.  “Ekmeleddin İhsanoğlu’nu tanıdıkça ne kadar değerli bir bilim insanı olduğunu, ne kadar donanımlı ve kıymetli bir insan olduğunu zamanla görecek, tanıyacak, herkes bilecek” diyen Kavlak, “Başlangıçta tepkiler olabilir.  Ama düşünülmesi gereken şu, bakın, biz ne seçiyoruz? Cumhurbaşkanı seçeceğiz. Cumhurbaşkanı’nın nasıl birisi olması lâzım? Aranan nitelikler meydanda. Bakın burada en önemli nokta, adayın siyasi kimliğinin öne çıkmaması lâzım.

Gözden kaçırılmamalı

Devlet başkanı seçiyor olsak tamam ama Cumhurbaşkanı adayı istiyoruz biz. Bu noktanın gözden kaçırılmaması gerekiyor. Türkiye’de ilk kez halk Cumhurbaşkanını seçecek. Seçim yapılacağı için genel seçimlerle biraz karıştırılıyor gibi bir hava var. Burada siyasi partiler yarışmayacak. Şimdi meydanlara çıkacak. Vatandaş merak ediyor tabii, bu gayet normal. Ekmeleddin bey çok fazla bilinen bir insan değil ama tanındıkça herkes şunu çok net görecek ki, doğru aday kendisidir” dedi.

 

Genel başkan seçmiyoruz

Seçimlerde değerler, bilgiler ve kültürlerin yarışacağını ifade eden Kavlak, “Yoksa meydanlara çıkıp, vatandaşa yol, su getirme vaadinde bulunacak değil. İcra organı değil, Anayasa’daki görev, yetki ve sorumlulukları belli Cumhurbaşkanı’nın. Bir kere, her şeyden önce, bu insan temiz mi? Geçmişinde herhangi bir leke, şaibe var mı? En önemlisi bu. Sonra bakılacak; yaptığı görevlerde Türkiye’yi iyi temsil etmiş mi? Yurttaşlarımın da öyle bakmasını isterim. Çünkü burada bir partiye genel başkan seçmiyoruz. Seçeceğimiz, bir partinin Cumhurbaşkanı da değil. Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı’nı seçeceğiz” diye konuştu. 

Başarılar diledi

“Taşlar zamanla kendi içinde yerli yerine oturacaktır” diyen Kavlak, “Adayın tabii kendisini öne çıkarması, tanıtması gerekiyor öncelikle. Söylemleriyle, duruşuyla, nedir, ne değildir anlatacak. Konuşacak, düşüncelerini, dünya görüşünü, yaptıklarını anlatacak.  Hem içeride hem dışarıda, toplumun büyük bir kesiminin üzerinde mutabık kalabileceği bir aday. Çünkü Cumhurbaşkanı adayının toplumsal uzlaşmayla belirlenmesi gerekir. Bir partinin adayı değil, Türkiye’nin adayı olmalıdır çünkü. Gezdiğimiz pek çok yerde bu ismin bu anlayışa uygun olduğunu gördük” şeklinde konuştu.  Memurlar Derneği Ayhan Sıdar ise adaya başarılar diledi.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli