Anahtar Kelimeler:

Akçay tepkisini dile getirdi

Akçay tepkisini dile getirdi

 “Bir an önce durmalı”

AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Mürsel Akçay, İsrail`in Gazze`ye yapmış olduğu zorbalığı ve şiddeti kınadığını belirterek, "AK Parti olarak, dünyanın neresinde kim tarafından yapılırsa yapılsın ve gerekçesi her ne olursa olsun, her türlü zulmün bir insanlık suçu olduğuna inanıyoruz” dedi.

Tepki açıklaması

Ak Parti Kırıkkale İl Başkanı Mürsel Akçay, İsrail`in Gazze`ye yapmış olduğu zorbalığı ve şiddeti kınadığını belirterek, "Ak Parti olarak, dünyanın neresinde kim tarafından yapılırsa yapılsın ve gerekçesi her ne olursa olsun, her türlü zulmün bir insanlık suçu olduğuna inanıoyoruz. Bu anlamda terörün, zorbalığın, şiddetin, aşağılanmanın ve zulmün üzerine galip geleceğine olan inancımızla, herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz" dedi.

Bir an önce durmalı

İl Başkanı Akçay; `Masum bir insanı öldüren bütün bir insanlığı öldürmüş gibidir` ayetine inancımızdan hareketle Ramazan`ı idrak ettiğimiz şu günlerde İsrail`in Gazze`ye yapmış olduğu zorbalığı ve şiddeti kınıyoruz. Gerekçesi her ne olursa olsun, kim tarafından yapılırsa yapılsın, her türlü zulmün bir insanlık suçu olduğuna inanıyor, Devlet eliyle yapılan bu zorbalık ve şiddetin bir an önce durdurulması gerektiğini ifade ediyoruz.

Duyarlı olunmalı

Bu saldırılar olurken, gerek Gazze ile aynı kutsal değerlere sahip İslam Dünyasının gerekse evrensel hukuk kurallarının bağlayıcılığına inanan dünya ülkeleri, içinde bulundukları bu suskunluğu bozarak insan olmanın verdiği sorumluluk adına her türlü maddi manevi desteği Gazze`den esirgememelidirler. Dil, din, ırk fark gözetmeden insan olarak soydaş olduğumuzun farkına vararak insanlığın ve insani değerlerin her türlü terörün, zorbalığın, şiddetin, aşağılanmanın ve zulmün üzerine galip geleceğine olan inancımızla, herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.



  • Salı 27 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli